Krogprofilerna öppnar nytt hak i Vasastan

Fredagen den 24 april må infalla mitt i coronakrisen, som drabbat restaurangbranschen otroligt hårt, men viruset stoppar inte Philip Örtegren, Mario och Charbel Hammo från att öppna sin nya restaurang Le Kebab vid Odenplan. Här ska man erbjuda innovativa kebabrätter i världsklass.

Snart slår killarna bakom Le Kebab upp dörrarna till sin första restaurang i Stockholm – coronakrisen till trots. På restaurangen, som ligger belägen på Upplandsgatan i Vasastan, kommer fokus att ligga på ekologiskt och grönt, högklassiga råvaror och oväntade smaker. Bakom satsningen står Philip Örtegren, grundare av Phil's Burger, samt Mario och Charbel Hammo, som driver cocktailbaren Pharmarium och restaurangen Stortorgskällaren i Gamla stan.

På Le Kebab kommer man att erbjuda gästerna ett helt nytt sätt att njuta av kebab, i en lekfullt inredd lokal som ska förstärka både upplevelsen och smakerna. Om du ser en klassisk kebabmeny framför dig så får du dock tänka om, för här är menyn 80 procent grön och med rätter tillagade på råvaror av hög kvalitet. Allting tillagas från grunden och brödet bakas av dem själva.


Bakom arkitekturen och inredningen på Le Kebab står Cecilia Theolin. Foto: Jenny Theolin

– När man äter kebab hos oss kommer man att känna sig överraskad och få upp ögonen för en maträtt som vi anser ofta tyvärr är alltför underskattad. Kan man göra hamburgare på ett innovativt sätt så ser vi inga hinder till varför kebaben inte skulle kunna få samma uppmärksamhet. Vi kommer att servera kebab i världsklass, säger Philip Örtegren, grundare Le Kebab.

Coronakrisen finns förstås i bakhuvudet, men man har noga tänkt igenom beslutet att öppna ändå.
– Vi har sköna sittplatser ute, en meny för take away samt även beställning av mat för hemleverans vilket underlättar, oavsett om man håller sig hemma eller tar sig ut.

Le Kebab har som mål att öppna ett 20-tal restauranger under de närmaste fem åren i Stockholm.