Lollapalooza Stockholm 2022: Här är alla artister som spelar

Läs även: Lollapalooza 2021 i Stockholm inställt – flyttas till 2022

Lollapalooza 2021 tvingades flytta fram till sommaren 2022 på grund av coronavirusets fortsatta framfart. Det är andra gången som festivalen skjuts upp. Här presenteras de artister som är klara för Lollapalooza 2022. Vi uppdaterar löpande så fort nya artister och band släpps till Lollapalooza 2022 i Stockholm.

När Lollapalooza intog Stockholm för första gången, under sommaren 2019, blev det en braksuccé med soligt väder och flera världsartister på scenerna. Inför sommaren 2020 var förväntningarna därför skyhöga, men oturligt nog satte corona stopp för festivalen, som tvingades flytta fram till sommaren 2021. I slutet av mars 2021 meddelade arrangören att man återigen skjuter upp festivalen, till sommaren 2022.

Under den 1-3 juli 2022 gör Lollapalooza alltså comeback på Gärdet, då med en ny lineup med över 60 artister på fyra scener. Pearl Jam, som skulle ha spelat på festivalen 2020 och 2021, meddelade direkt att de dyker upp 2022 istället.

Ny lineup släppt
Nu står det även klart att stora artister som Post Malone, Imagine Dragons, The Killers, Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso, Timbuktu & Damn!, Miriam Bryant och Graveyard kommer till festivalen.

– Efter en lång väntan ser vi nu fram emot att skapa en historisk festivalsommar tillsammans med några av de främsta internationella och svenska stjärnorna här hemma i Stockholm. Det blir en magisk festivalhelg för alla i absoluta världsklass och vi längtar efter att bygga vidare från Lollapalooza Stockholms första år 2019. Vi räknar redan ner dagarna till en helg fylld av allt det vi alla saknat så otroligt mycket. Där oförglömliga minnen skapas, säger Anna Sjölund, Lollapalooza Stockholm, i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps här den 25 november klockan 9.

Köpta biljetter för 2020 och 2021 kommer att vara giltiga även för sommaren 2022. Biljetterna kommer också gå att återlösa om man vill det.

Listan nedan uppdateras så fort nya artister och band släpps till Lollapalooza i Stockholm 2022.

Alla bekräftade artister:
1 juli:
Imagine Dragons
The Killers
Alesso
Måneskin
Polo G
Jack Harlow
Kacey Musgraves
Kaleo
Timbuktu & Damn!
W&W
Joel Corry
Jonas Blue
Modest Mouse
Jimmy Eat World
Broiler
Tigerlily
Grandson
Remi Wolf
Anna of the North
The K's
Lady Bee

2 juli:
Post Malone
Veronica Maggio
The Kid Laroi
Nina Kraviz
Benjamin Ingrosso
Tove Lo
Glass Animals
Goldlink
Mitski
Meduza
ZHU
Rico Nasty
Little Jinder
Purple Disco Machine
Jubël
Mimi Webb
Zoe Wees
A36
Jaguar
Peach Tree Rascals
Tjalan

3 juli:
Pearl Jam
Doja Cat
Lewis Capaldi
Galantis
Haim
Miriam Bryant
Biffy Clyro
Idles
Dillon Francis
Rezz
Sigrid
Turnstile
Graveyard
Wolf Alice
Dimitri Vangelis & Wyman
Shouse
Jerry Cantrell
White Reaper
Ask:me
Emerald
Kennyhoopla