Lådan lanserar baconsylt

Får det lov att vara lite baconsylt till din burgare? Hamburgarrestaurangen Lådan har skapat den första baconsylten någonsin, tillsammans med Bulleit Bourbon.

Bulleit Bourbon Bacon Jam kommer att serveras på en av Lådans berömda sliders från och med fredagen den 15 juni, perfekt på sommarens alla burgare. Baconsylten kommer även att finnas tillgänglig att köpa hem på burk under en begränsad period så att du kan avnjuta den på vad du än önskar.

- Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt - Bulleit Bourbon.
Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan, säger Jon Widegren, grundare av Flippin' Burgers och Lådan.

Slidern, som innehåller Bulleit Bourbon Bacon Jam, ost och senap och finns på Lådans meny under hela sommaren för 60 kr. En burk med baconsylt kommer kosta 49 kr och kommer att säljas på Lådan så länge lagret räcker.