Maxade klänningar och massor med färg hos Agencies TurQuoise

Globetrottern och grundaren av märket Agencies TurQuoise, Elina Lehtimäki, hyllar glädje och somriga vibes med färgsprakande fashion.

Sommaren är en tid då många av oss får möjlighet att boosta sig med både D-vitamin och sköna upplevelser att plocka fram under resten av året. För grundaren och designern bakom Agencies TurQuoice är just sommaren den bästa av årstider, och för att maxa säsongen tillbringar hon en stor del av sin tid utomlands.

I länder som Grekland och Frankrike hämtas mycket av inspirationen till märkets kollektioner, medan tillverkningen sker i Agencies TurQuoise familjärt präglade fabrik i Indien. Här hittas Elina Lehtimäki under fyra månader varje år, då hon befinner sig mitt i själva produktionen. Tunna, svepande bomullstyger, intensiva färger och fokus på den starka kvinnan är både en del av inspirationen och märkets uttryck.

- Vi följer alltid vår egen stil - men även trenderna så klart. Vi utmärker oss med glädje och feelgood-factor i våra kläder. De är inte bara snygga och sticker ut med sina färger, modeller och detaljer, utan det är även en stil som är otroligt bekväm. Funkar för vardag, fest, när man reser - eller bara vill hänga på soffan, säger Elina Lehtimäki.

Vill du köra en cool och avslappnad stil, tipsar hon om att styla sommar-outfiten med en kort jacka trots säsongen. I kollektionen hittas modeller tillverkade i äldre tyger som ger plaggen en skön vintagelook, vilket funkar både till klänning och jeans.

Redan nu är nästkommande sommars kollektion under planering, och Elina avslöjar att årets sommarfärg 2018 spås bli lavendel.

- Typ hallon i mjölk. Det ska bli intressant, säger Elina.

Mer information: Agencies TurQuoise