Ny BBQ-krog öppnar – rökiga influenser från hippa storstäder

I augusti slår storkrogen Folkparken upp portarna på Sveavägen. Då blir det rökig BBQ och industristil som i Köpenhamn och New York.

Det är Martin Magnusson och Magnus Bergh, som tillsammans driver Torsgatan, som står bakom den nya satsningen i Jensens Bøfhus gamla lokaler i centrala stan. Här kommer de att satsa på amerikansk BBQ i internationell stil, bland annat med rökskåp och argentinsk kolgrill. Lokalen har sex meter i takhöjd och kommer att präglas av industristil.

– Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service, säger duon.

I entrén till Folkparken möts gästerna av en modern grillkiosk för takeaway där beställningen sker på skärmar. Därefter kommer baren och restaurangen med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett ”tap room” som rymmer hundra personer. I en av alla ölkranar rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. I källaren finns även en vinylspelare och rummet kan bokas för events.