Ny modeutställning på Fotografiska med Cathleen Naundorf

Cathleen Naundorf har i över 20 år arbetat med legendariska modehus som Chanel, Dior, Valentino, Gaultier, Armani och Elie Saab - för att nämna några. Hon har en förmåga att skapa en djup tillit och förtroende i sina relationer, och delar deras passion för modekonsten. Nu håller hon sin första utställning på Fotografiska, Secret Times, med konst som omfattar en verklig konstnärs estetik.

Cathleen Naundorf är en tysk-fransk grafisk formgivare och fotograf. Hon är född i Östtyskland och hör sedan 1990-talet hemma i Paris, där hon ägnar sig åt mode och konstfotografi. Hennes verk har publicerats i stora, internationella modetidskrifter, och i en rad böcker.

- För mig handlar livet om ständigt lärande och utveckling. Under svåra perioder har jag ofta upplevt att livet självt hjälper en, vad som än händer. 1985 lämnade vi Östtyskland och hade bara med oss det vi kunde bära själva, men priset av våra förlorade rikedomar var ändå berättigat för att istället vinna vår frihet. Så småningom insåg och förstod jag att man kan förlora allt man har när som helst, men att ingen kan ta ifrån dig det du har i ditt sinne, säger Cathleen själv.

I Cathleen Naundorfs värld står aldrig någonting stilla. Allt rör sig i energiska, eleganta cirklar som skapar en dynamisk spiral av händelser som alltid visar vägen framåt. Det hela började med måleri under hennes barndom i Östtyskland, där hon växte upp i en mycket kreativ ingenjörsfamilj i ett hem fullt av böcker, konst och antikviteter. Hennes uppväxt under det kalla krigets dagar gav Naundorf en livslång frihetssträvan och banade en väg och väckte en passion som hon har följt sedan dess.

- Ända sedan jag var barn har jag varit mycket mottaglig och haft ett kreativt sinne. I mitt huvud har det alltid funnits påhittade filmer eller fantasibilder, och senare, tack vara fotograferandet, kunde min passion bli mitt arbete, fortsätter hon.

Utställningen "Secret Times" av Cathleen Naundorf finns på Fotografiska från den 24 maj till den 9 september.