Pressbild Pressbild

Omnipollo öppnar bryggeri – i kyrka

Det svenska mikrobryggeriet Omnipollo, som grundades 2010, har under åren tilldelats flertalet utmärkelser och priser för sin innovativa öl. Tidigare har de hyrt in sig hos befintliga bryggerier i produktionen av ölen, men nu har mikrobryggeriet skaffat sitt första egna hem – i en kyrka i Sundbyberg.

I kyrkan huserar ett bryggeri sedan tidigare, men tanken är att investera i och utveckla bryggeriet för att öka produktionen med fem gånger vad den är i dagens läge. Ambitionen är att skapa sin egen experimentverkstad och bjuda in internationella bryggare.

– Vi har letat efter en lokal i nästan tre år. Karl Grandin hade en utställning i kyrkan 2019, och hela Omnipolloteamet kände direkt att det som Sundbyberg Köksbyggeri hade byggt upp tillsammans med Det Nya Museet var besläktat med det vi gör och brinner för, öl och konst. Vi bryggde en självlysande öl i kyrkan och pratade framtid, sex månader senare står det klar att vi tar över. Vi hoppas utveckla denna fantastiska plats och tror det kommer att tisslas om den i hela världen, säger Henok Fentie, grundare av Omnipollo.

Den första ölen tillverkad i det nya bryggeriet förväntas finnas tillgänglig i april.