Oxid öppnar på nytt: "Vill visa att vi även kan laga mat"

Den populära baren Oxid har sedan midsommarhelgen varit stängd för en omfattande renovering. Fredagen den 22 november öppnar baren återigen i ny skrud, med mer fokus på mat och afterwork.

Nattklubben Oxid har i många år varit en populär samlingspunkt på Stureplan för de som gillar avslappnat häng till hitmusik. Under midsommarhelgen var det dock dags för nattklubben att stänga igen portarna för att svida om och öppna i en helt ny tappning, vilket de gör fredagen den 22 november. Drivande i projektet är restaurangchef Max Järrud, som senast kommer från Grodangruppen och som även drev Oxid för 10 år sedan. Nu är han tillbaka inför nyöppningen.

– Det är fantastiskt kul att vi äntligen öppnar, efter att ha hållit på så länge och vridit och vänt på varenda detalj för att få till stället precis som vi tror våra gäster vill ha det, säger Max.

Med Oxids nya koncept kommer många att känna igen den allsångsvänliga musiken och den breda målgruppen som hänger i baren. Det som är nytt för Oxid är att de nu satsar mer helhjärtat på matmenyn, som kommer att bestå av flertalet vällagade smårätter – "sharing food". De kommer även satsa på utökade öppettider, med öppning redan klockan 16 från onsdag till lördag och afterwork med soul och jazz på fredagar.

– Vi vill visa att vi även kan laga mat och vi kommer att laga den mat vi själva vill äta. Tanken är att man ska börja kvällen här med sina polare och härlig musik och sedan kanske man stannar hela natten.

"Unik design"
Oxid lämnar den tidigare murriga, mörktonade inredningen och går mot ljusare nyanser med inspiration från postmodernism. Här kommer en stor bar, gjord i en unik terrazzo-sten från Italien, ta plats tillsammans med väggar klädda i mässing och flertalet marmorpaneler. De lyxiga materialen bryts av med inspiration från 80-talspunk och väggmålningar av konstnären Mange Hellberg. Med den påkostade interiören, i kombination med den ambitiösa matmenyn, hoppas man kunna locka en större publik.

– Hit kommer krogvana gäster som gillar att stå upp och äta. Det är ett avslappnat häng.

Under öppningskvällen utlovas en hejdundrande fest med många spännande överraskningar under kvällens gång.