Pontus Frithiof öppnar innovativ restaurang för barnfamiljen på Tekniska museet

Det blir innovativt, miljövänligt och lekfullt när krögaren Pontus Frithiof och Modis restauranger flyttar in på upptäckarparadiset Tekniska museet i höst. Med den nybyggda restaurangen Tekniska by Pontus ska de bjuda på färgstark miljö och nyskapande lösningar, inte minst för de unga besökarna.
- Vi kommer att jobba med många vegetariska alternativ och involvera de unga gästerna, bland annat med en mullmaskin där matavfall blir jord som gästerna kan ta med sig hem, säger Pontus Frithiof som är ägare och grundare av Pontus Group.

I totalrenoverade lokaler kommer restaurangen att erbjuda en ny och inspirerande matupplevelse på Norra Djurgården. Bland annat kommer man att minska klimatpåverkan med hjälp av allt från val av köksmaskiner, samarbetspartners och leverantörer till att väga matsvinn och involvera gästen i processen. Samtidigt slår man ett slag för den gröna maten, bland annat med en lunchbuffé som innehåller sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer.

- Vi kommer att ha ett vegetariskt utbud och även alternativ till klassiker, såsom vegetariska köttbullar. Just nu är inte alla menyer skrivna men vi har många idéer och kommer förverkliga flera av dem redan från öppningen!, berättar Pontus Frithiof.

Helgerna kommer att bjuda på tacobuffé, och det nalkas även säsongsvarierande rätter som ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav och laxtacos. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar är stående inslag på menyn.

- Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss, fortsätter Pontus Frithiof.

Mer av det goda för museibesökare
Flera museer i Stockholm har på senare tid satsat allt hårdare på sina restauranger och börjat samarbeta med kända krögare, en utveckling som Pontus Frithiof välkomnar.

- Jag tror att det är viktigt för museerna att ta hand om sina kunder från start till mål på bästa sätt, och att det är ett sätt att bygga sin identitet på. En väldigt rolig utveckling tycker jag, och kul med så många namnkunniga kollegor som är inne på samma linje.

Tillsammans med krögaren vill museet uppmuntra barnen till både innovation och klimatsmarta val.

– Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar, säger Peter Skogh, museidirektör.

Alla besökare är välkomna att droppa in, inte bara museibesökare, och det kommer även att finnas möjlighet till att boka in sig för exempelvis middagar, mingel och konferenser i event- och festvåningen.

- Ett möjligheternas hus, dessutom med ett härligt läge och goda kommunikationer, tillägger Pontus Frithiof.

Tekniska by Pontus beräknas öppna den 7 september 2017.

Mer information: Tekniska by Pontus