Se första bilderna inifrån nya Radisson Blu Strand Hotel vid Nybrokajen

Anrika Radisson Radisson Blu Strand Hotel vid Nybroviken renoveras just nu för fullt. Här syns de första bilderna av förvandlingen inifrån det ”nya” hotellet – en förvandling som ska ta gästerna 100 år tillbaka i tiden. Bakom uppgraderingen står den prisbelönta designbyrån Wingårdhs.

Den nya interiören innehåller många av de gamla sekelskiftesdetaljerna som präglade hotellet när de öppnade för över 100 år sedan. Bland annat finns den danska stolen ”Droppen” av kultdesignern Arne Jacobsen att hitta i flera rum.

- Ledord för den ursprungliga arkitekturen var konstruktiv ärlighet och naturliga material, en tradition som vi för vidare. Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär som en sober grund och ställa det mot inslag av förädlade detaljer och nya tillägg som ger variation och nya intryck, säger arkitekten Gert Wingårdh.

Ikonstatus
Med anor från 1912 är Radisson Blu Strand Hotel ett av Stockholms äldsta hotell. Det har bland annat varit ett andra hem för de svenska ikonerna Greta Garbo och Ingrid Bergman, samt huserat stjärnor som Audrey Hepburn och Lady Gaga. Nyligen firade Zara Larsson sin födelsedag i en av sviterna.

De nydesignade hotellrummen som Wingårdhs står bakom kommer att vara klara till hösten. Då öppnar även ett nytt restaurang- och barkoncept på entréplanet som kommer att påminna om hur det såg ut på den tiden då Stockholms första (och kanske mest omtalade) nattklubb Alexandra's huserade på hotellet.


Längst till vänster: Den nya lobbyn står redan klar och bakom skymtar en del av hotellets nya mötesplats, Strand Gatherings. Mitten: Stolen ”Droppen” av Arne Jacobsen finns i flera rum på nya Radisson Blu Strand Hotel. Längst till höger: VD Eva Kalling-Hansson.

Mer information: Radisson Blu Strand Hotel

Visa på karta