Silversmed står bakom nya krogen Oxenstierna

En av Sveriges främsta silversmeder och juvelerare, Sebastian Schildt, öppnar snart Restaurang Oxenstierna. Krogen blir en upplevelse för såväl gommen som ögat på en plats där form- och matvärlden möts. Hyllade Elvira Lindqvist, kreativ ledare, ska tillsammans med ett team kreatörer skapa en meny på de bästa råvarorna från lokala producenter.

På en undangömd plats på Östermalm ligger en av Stockholms bevarade malmgårdar från tidigt 1700-tal, den Oxenstiernska Malmgården. Just här öppnar silversmeden, juveleraren och galleristen Sebastian Schildt den nya restaurangen Oxenstierna, dit man kan gå för njutning och inspiration. Här ska konst, design, hantverk och det kulinariska mötas.

– Restaurang Oxenstierna är ett projekt jag länge drömt om att utforma. Konst är så mycket mer än tavlor på väggen och går att gestalta på många sätt och för alla sinnen, och min ambition är att restaurangen ska bli en helhetsupplevelse. I min silversmedja, precis intill restaurangen, har jag skapat exklusiva delar av inredningen, men jag har även haft det stora privilegiet att samarbeta med ett antal av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare, säger Sebastian Schildt.


Pressbild.

Vid sin sida har han Elvira Lindqvist, tidigare kökschef på Fotografiska och utsedd till ”Årets Stellakock 2020”. Hon kommer tillsammans med teamet att ta med gästerna på en resa in i framtiden, med det svenska mathantverket som grund. Fokus kommer att ligga på hållbarhet och vördnad för naturen, rena råvaror från lokala producenter. Det ska skapas en lite annorlunda och spännande meny där växten står i fokus och där animalier spelar andrafiol.

– Att få lyfta fram lokala odlare och producenter som kämpar för en levande jord känns fint, och det ska bli så kul att genom mat och dryck kunna inspirera andra att göra samma sak. Att dessutom på ett modernt och kreativt sätt ta tillvara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart, säger Elvira Lindqvist.