Sommar och fotbollsyra på Kung Carls Bakficka

Hotel Kung Carl vid Stureplan råder det sommarstämning. Restaurangen Kung Carls Bakficka har flyttat ut i baren - och upp i festvåningen, där sportpodden Tutto Balutto bjuder på fotbollsyra under VM. Uppe på takterrassen hittas dessutom en undangömd oas med utsikt över takåsarna.

Under fotbolls-VM förvandlas festvåningen några trappor upp till ett hemtrevligt vardagsrum med besök av den kända podden Tutto Balutto. Via fyra skärmar kan man följa de större gruppspelsmatcherna, alla Sverigematcher och slutspelet.

- Vi gör om lokalen till ett stort vardagsrum med feta 40-tummare och jävligt bra ljud, berättar Jan Andersson som är krögare och delägare på Kung Carls Bakficka. En och en halv timme före matchstart serverar vi en skön, fotbollsinspirerad buffé med bland annat caesarsallad och andra italienska inslag.

I festvåningen - som har plats för 80-90 gäster - öppnas även en mobil bar där man säljer ishinkar fyllda med öl samt vin, champagne, whiskey och andra drycker. Efter matcherna är det bara för gästerna att röra sig vidare ner till Kung Carls cocktailbar där man hoppas på att få igång lite drag.

Oanad oas på taket
Utanför entrén på Birger Jarlsgatan hittas en lite enklare uteservering med utsikt över folklivet, men för den som suktar efter exklusivt solläge och utsikt över takåsarna ruvar hotellet på en dold takterrass med ungefär 25 sittplatser högst upp.

- Just nu är det ovanligt stort tryck på takterrassen, men den är lite hemlig så man måste veta om den, säger Jan.

Matmässigt råder det under sommaren fokus på grillade rätter som serveras på träbricka med olika såser. Bland annat kan man räkna med hängmörad biff, grillad röding och högrevsburgare på menyn.

- Man kan välja mellan pommes frites, örtslungad potatis och massa goda såser. Allt serveras i baren, en oas i city. Vi kommer även att köra våffelbuffé till ungarna för 75 kronor, eat all you want, berättar Jan.

- Till hösten dundrar vi igång med brunchen igen och fortsätter med samma italienskt tema.

Biljetter till fotbollskvällarna säljs via Tutto Balutto.