Stjärnkock öppnar fine dining i Finnboda

En film- och fotostudio i Finnboda – det är platsen för en ny pop up-restaurang som just nu satsar på fine dining i minst sagt kreativ miljö. Bakom konceptet står en kock med lång erfarenhet från berömda Michelinkrogar i London.

Pedro Passinhas jobbade i 16 år på Londonkrogar som Fat Duck, Gavroche och The Square innan han bestämde sig för att ta finmaten till Finnboda i Nacka. Men någon "vanlig" fine dining-krog handlar det inte om. Pop-up-restaurangen Ät:eljé öpnar varje månad upp inuti Delight Studios, en massiv foto- och filmstudio med koppling till kreatörer inom olika områden. Här ska gästerna få en upplevelse för alla sinnen, med exempelvis privata filmvisningar och livespelningar, och tanken är även att priserna ska vara lite mer överkomliga.

Själva upplägget för middagen? Gästerna anländer samtidigt och slår sig ner vid ett gemensamt långbord där man serveras en förkomponerad avsmakningsmeny. Pop up-middagarna arrangeras varje månad och biljetter köps i förväg via Ateljé Dinings hemsida.