Stureplansgruppen och trion bakom Sixten & Frans öppnar Calle P

Under våren 2018 gjorde kvarterskrogen Sixten & Frans sin sista servering någonsin, och sedan dess har många undrat vad trion bakom restaurangen hade på gång. Nu inleder Axel Ohlson, Anton Surtell och Simon Ramn Alenius ett samarbete med Stureplansgruppen och öppnar restaurangen Calle P i Berns Bistros gamla lokaler.

En av 1990-talets populäraste restauranger och mötesplatser, Calle P, huserade i den inglasade paviljongen utanför Berns, mitt i Berzelii Park och tillhörde då ett av Stockholms hetaste häng, fram till 1997 då krogen stängde. Återuppståndelsen av Calle P som kommer att bestå av en matsal, bar och uteservering äger rum i samma glashus, med en planerad öppning i slutet av september 2018.

- Vi ser mycket fram emot samarbetet med Anton, Axel och Simon som gjort ett riktigt bra jobb med Sixten & Frans kring såväl mat och dryck som miljö och värdskap. Calle P blir vår gemensamma storsatsning på en familjär och personlig restaurang på en klassisk krogadress, säger Vimal Kovac, VD på Stureplansgruppen.

Det är barndomsvännerna och ägarna bakom Sixten & Frans, Anton, Axel och Simon, som strax innan sommaren valde att lämna lokalen på Kungsholmen och stänga ner kvarterskrogen på Fridhemsgatan. Sixten & Frans var verksam i fem år och blev snabbt en populär oas för stockholmare som ville äta middag och dricka drinkar, något som gav dem en självklar plats på Stockholms krogscen.

- Den som varit på Sixten & Frans kommer att känna igen sig i vår take på meny, känsla och atmosfär. Vi ser fram emot att välkomna både våra tidigare stammisar och övriga stockholmare till nya krogen. Extra kul känns det att ge nytt liv till Calle P i Berzelii Park – men med en ny och modern känsla, fortsätter Anton Surtell, Calle P.