Unn nyöppnar och blir tillgänglig för fler

När nordisk-japanska takrestaurangen Unn öppnar igen efter sommaren är det med en ny, lite billigare meny och dubbelt så många sittningar jämfört med tidigare.

Med plats för endast åtta gäster har den lilla restaurangen innanför Tak på Brunkebergstorg gjort sig känd för sin lyxiga nytolkning av en japansk teppanyaki. Nu vill man alltså bli lite mer lättillgänglig. Priset på den fasta menyn har sänkts till dryga tusingen och så blir det två sittningar istället för en per kväll.

- Vi har valt att öppna Unn för fler besökare med en meny som anpassats för ett bredare klientel genom ett lägre pris. Två sittningar skapar också en större flexibilitet, nu kan gästerna besöka oss utan att avsätta en hel kväll, säger Frida Ronge som är kreativ ledare på Tak.

Restaurangen fortsätter även att utveckla matlagningen med fokus på nordiska råvaror och japanska tekniker. Rätterna ska tillagas på ett mer hantverksmässigt sätt där kocken kan utnyttja teppanyakin ännu mer framför gästerna, och de förbeställbara dryckespaketen kompletteras även med en vinlista och annan dryck för större valfrihet.

Nya Unn öppnar den 5 september med två sittningar (17.30 och 20.45) varje dag från onsdag till lördag. Den fasta menyn kostar 1090 kronor och dryckespaketet som har ett japanskt fokus kostar 990 kronor.