Valborg 2021: Så kan du fira trots coronaviruset

Eftersom det enbart är tillåtet med folksamlingar bestående av max åtta personer, har flera valborgsfiranden återigen behövt ställas in – som den klassiska brasan på Skansen till exempel. Men det finns ändå några kreativa lösningar för den som vill fira valborg i Stockholm.

Valborgsmässoafton som firas den 30 april är förenligt med att städa ut vintern med vårsånger, majbrasor och livade fester. Valborg 2021 ser dock annorlunda ut, precis som i fjol. Eftersom det inte är tillåtet med offentliga sammankomster med fler än åtta personer, sätter det stopp för fysiska firanden och majbrasor.

Detta innebär bland annat att det traditionella firandet på Skansen, som är en hundraårig tradition, är inställt i år igen. Även andra stora valborgsfiranden i Stockholm, som majbrasorna på Riddarholmen och i Drottningholmsparken, är inställda. Några som dock har tänkt kreativt är Mälarscouterna, vars traditionella firande i Norra Ängby även i år sker digitalt genom en livestreamad majbrasa med vårtal och körsång. Sändningen börjar här klockan 19.30.

Beroende på vädret kan man även samla ett litet gäng och köra en mysig picknick, kanske grillning och kubb? Är det däremot få plusgrader kan det vara nog så trevligt att söka efter 'fireplace' på Netflix eller Youtube och luta sig tillbaka hemma i soffan. Elden må inte ge någon värme, men du slipper i alla fall att stå ute och frysa i år.