Veganskt och hållbart på Yasuragis nya restaurang

Den 1 januari slår Yasuragi upp dörrarna igen efter en ombyggnation av det japanska badet. Samtidigt öppnar Saishoku, en helt nybyggd restaurang som kommer att servera vegansk och hållbar mat.

Saishoku, som betyder "grönsaksätare" på japanska, är Yasuragis nya satsning på rawfood och veganmat med rötter i den japanska traditionen. Menyn får även inslag av svenska smaker och närproducerade råvaror. Här ska det vara enkelt att slinka in för att beställa något extra.

- Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein kommenterar Anna Sundevall, kökschef på Yasuragi.

Det nya matkonceptet är utvecklat i samarbete med matkreatören Maja Grönblad, som bland annat har varit kock och restauranchef på Sally Voltaire & systrar.

- Det är en ära att få arbeta med Yasuragi i framtagandet av ett helt nytt matkoncept och därtill i en helt ny restaurang där vi har fått vara med och påverka arkitekturen, säger hon.

I samband med ombyggnationen har man även skapat nya restaurangmiljöer i både Teppanyaki och à la carte-restaurangen. Öppningen av badet och restaurangerna sker den 1 januari 2018.