Vegetariska mellanrätter på anrik söderinstitution

Restaurang Mosebacke Etablissement byter koncept och fokuserar på vegetariska rätter med möjlighet att välja kött eller fisk som tillbehör. Dessutom har lokalen genomgått en renovering för att förvandlas till en skön blandning av modern bistro och sekelskiftsrestaurang.

Södra Teaterns nya matkoncept har fokus på vegetarisk mat och menyn består av ett stort antal mellanrätter. Köket utlovar inte kalorisnålt innehåll utan stoltserar med en vegetarisk version av comfort food. Här finns dessutom en välsorterad ekologisk vinlista.


Mosebacke Etablissement

Tanken är att Mosebacke Etablissement ska bli Södermalms nya vardagsrum, med en avslappnad och hemtrevlig atmosfär där alla känner sig välkomna. Restaurangen ska vara en destination i sig oavsett vad som händer på scen.

– Målet är att bli en älskad kvarterskrog för både Stockholmare och besökare från när och fjärran, säger Ingmari Pegenkemper, VD och konstnärlig ledare Södra Teatern.

I samband med konceptbytet har den anrika lokalen fått sig en varsam renovering där man valt att förmedla husets historia genom material, färg och form. Med utsikt över Stockholms takåsar och inlopp erbjuds ett stycke historia i nytänkande tappning.