Wijnjas Ost & Vinkällare svidar om och blir Restaurang W by Wijnjas

 - Om man hör folk skratta på restaurang, då vet man att de är mätta och belåtna. Hit ska man komma för att skratta. Och umgås.

Så beskriver restaurangchef Marcus Maijanen nya Restaurang W by Wijnjas, som strax före årsskiftet bytte namn från Wijnjas Ost & Vinkällare. Sällskap, mat, vin och ost, med betoning på sällskap.

Om du vågar passera genom grinden på Scheelegatan 3 och vidare förbi innergården når du entrén. Följ trappan ner i källarlokalen och in stiger du på restaurang Wijnjas. Här nås du av en rustik och hemtrevlig lokal med vinhyllor som klär väggarna. De olika alternativen av sittplatser tyder på en avslappnad miljö som ska passa alla; välj mellan höga träbord, låga bord klädda i vita dukar eller baren.

- På grund av vår historia som ost- och vinhandlare som sträcker sig långt bak i tiden kan många tro att vi endast serverar ost och vin, men som våra stamgäster vet så erbjuder vi mycket mer än så. Vi är en restaurang med en levande meny från det franska och italienska köket.

Wijnjas har över 900 viner och ett stort lager av ostar direktimporterade via Wijnjas Grosshandel från olika delar av Europa, främst Frankrike. Även deras meny belyser många ingredienser och egenskaper från det franska köket, med inslag av det italienska och en hint av Sverige. Menyn är levande för att hela tiden kunna tillfredsställa kunden, men ost och charkuterier är bestående. Just nu hittar du exempelvis sikrom, bakat ägg, raclette och kroppkakor.

- Nytt för i år är vår ”Kvällsbrunch” på tisdagar, ett koncept som vi satsar på! Ät klassiska brunchrätter som croque madame eller äggröra från vår egen brunchmeny tillsammans med ett gott glas champagne. Den enda skillnaden är att det sker kvällstid.

I restaurangen gömmer sig även många separata rum och chambre séparéer i olika storlekar för privata middagar och fester. Här kan du skapa en skräddarsydd upplevelse eller ta del av vinprovningar.