Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Fru Bellman

5,0
1 betyg
Redigera Fru Bellman
Fru Bellman

Fru Bellman är ett smått undangömt litet retrocafé på Bellmansgatan, bakom Mariatorget, där man serverar näringsrika luncher och hemgjorda bakverk. Här arrangeras även konstutställningar och privata tillställningar. Bakom caféet står kostrådgivaren Rebecca Granath.

I lokalen där Fru Bellman ligger har det bedrivits caféverksamhet sedan huset byggdes 1938, bland annat 90-talsfiket Café Soda som låg här tidigare. Mycket av den tidiga inredningen finns fortfarande kvar, såsom caféstolar och bord med välbevarad patina och typisk retrostil. I övrigt har lokalen fräschats upp och fått en hälsoinriktad meny, fylld med allt från mustiga vegansoppor till varma mackor och matiga sallader. Filosofin lyder att mat ska vara både god och nyttig samt innehålla mer grönt och mindre kött.

Rebecca Granath, som är utbildad hos hälsoprofilen Fredrik Paulún, har gått från teori till praktik och satsar på energirik och mättande mat som är lagad med omsorg. Efter att ha bott i Amsterdam har hon även blivit inspirerad av smaker och kryddor från det indonesiska köket. I montern kan den som är fikasugen hitta hembakade klassiker, exempelvis pajer och kakor, men också nyttiga rawbollar och rawtårtor. Bland dryckerna finns ekologiskt kaffe, chai, juice och smoothies, med mer.

Fru Bellman hyr även ut lokalen och ordnar olika typer av events, allt från frukostmöten till vernissager, bröllop och mingel. Catering erbjuds också.

Användarbilder på Fru Bellman Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
17 sep 2021

En utsökt cappucino med en förnimmelse av Italien blev jag serverad denna fredag av den alltid lika vänliga Rebecca Granath, ägarinnan till det mysiga lilla caféet med det stora hjärtat på söder.
Rekommenderas varmt för såväl fika som ma... Visa hela »