Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Gamla Orangeriet Restaurang & Café

4,3
8 betyg
Redigera Gamla Orangeriet Restaurang & Café

Gamla Orangeriet är det gamla växthuset som omvandlats till en lunchrestaurang och härligt café med säsongsanpassad meny, enorm uteservering och en liten gårdsbutik. Allt är lagat från grunden med mycket omtanke om natur och här kan du även dricka unikt kaffe och anordna privata fester.

I hjärtat av Bergianska trädgården hittar du restaurang Gamla Orangeriet som drivs av två passionerade kockar, den ena vurmar för bröd och bakverk och den andre för råvaror och mat. Således bakar och lagar man allt på plats.

Den säsongsanpassade lunchmenyn sätts efter tillgång på råvaror och förnyas varje vecka. Till maten ingår en bröd- och salladsbuffé med hemmagjord vinägrett och goda röror som hummus eller tapenade. Deras luftiga baguetter kan man sedan köpa med sig hem från i den lilla gårdsbutiken. Här finner du utvalda produkter så som olivolja, egengjord müsli och ekologiska grönsaker.

Är du bara lite hungrig finns ett utbud av kreativa och matiga smörgåsar att tillgå; alla på bröd från det egna bageriet. Du kan dessutom räkna med att bli serverad kaffe för och av riktiga kaffeälskare. Bönorna rostas nämligen på Stockholm Roast och mals på Gamla Orangeriet, precis innan bryggning - även till bryggkaffet! Till kaffet väljer du sedan ur den proppfulla montern med hembakta klassiker; morotskaka, kokostoppar, kanelbullar, cheesecake, kladdkaka, chokladbollar eller deras berömda banan- och hasselnötskaka.

Inhyst i ett gammalt växthus fungerar Gamla Orangeriet lika bra sommar som vinter, dessutom är det öppet varje dag i veckan. Här kan man värma sig med fina teer medan höstregnet smattrar mot glastaket, få lite ljusterapi av den generösa solinsläppet på vintern, se våren blomma ut eller avsluta en sommarpromenad i trädgården med ett svalkande glas vin. Den omkringliggande naturen, men också närheten till stan, gör att du kan ta dig hit med hjälp av bil, båt, skridskor, kajak eller kommunalt. Inomhus har man bevarat växthusinteriören med gamla vattenledningar som slingrar sig ovanför baren, gröna växter och grusgolv.

Får du inte nog av detta härliga koncept under ordinarie öppettider går det bra att hyra Gamla Orangeriet för fest, bröllop och andra högtider - här finns 70 sittplatser samt utrymme för upp till 90 minglare. Med stor vana hanterar man även catering både för utkörning och hämtning på plats.

Användarbilder på Gamla Orangeriet Restaurang & Café Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bästa morotskakan? Kanske! – Bild från Gamla Orangeriet Restaurang & Café av Marcus S.
  • Bild från Gamla Orangeriet Restaurang & Café av Marcus S.
  • Bild från Gamla Orangeriet Restaurang & Café av Marcus S.
  • Bild från Gamla Orangeriet Restaurang & Café av Marcus S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 nov 2018

En oas i Bergianska.
Ekologiskt, god och vällagad mat med utsökta smaker! Lite i överkant med priserna men inget man direkt chockas av, samt de skulle kunna komma undan med det så det finns inget annat ställe på plats att få mat/dryck. De håller dess... Visa hela »

27 dec 2014

Fantastiskt trevligt café/lunchrestaurang 5 minuter från city. Hit är perfekt att bjuda någon som inte vet vad det är, de kommer bli överraskade. Prisvärda luncher, både på vardagar och helg. Uteserveringen är så klart världsklass, m... Visa hela »

13 jul 2015

Supertrevligt ställe som erbjuder en härlig miljö med växt och natur bara någon kilometer från Stockholm centrum. Dom goda mackorna, lunchen och det trevliga bemötandet gör att jag ofta återvänder, framförallt när jag är sugen på... Visa hela »

16 sep 2019

På helger försöker jag komma utanför stadskärnan för fika, Orangeriet i Bergianska trädgården är en hit!🌱☕️
Ett supertips om du inte redan varit där! Ligger helt underbart mitt i en idyllisk trädgård med trevliga promenadstråk... Visa hela »

26 maj 2015

Supermysigt ställe i Hagaparken. Inte super imponerad av deras lunchmat men både kaffe och kakor var toppen. Lokalen är väldigt fint gjord, både att sitta inomhus och utomhus är ett nöje. Med en promenad i parken har du en heldag!

30 mar 2015

Mysigt ställe med god vällagad mat och smarrigt fikabröd. Råvarorna är i toppklass.
Underbar uteservering där du kan sitta och avnjuta en god prisvärd lunch i solen. Lika underbart är det att sitta inomhus i det inglasade växthuset.

Missa... Visa hela »

3 aug 2015

Mysig miljö! klart värt ett besök!

26 jun 2015

En fantastisk pärla året om. Stort plus för arbetet med ekologiska och kravmärkta produkter, fina lilla gårdsbutiken och att precis ALLT som går att äta är hemlagat/bakat. För oss som är lika kräsna som bakverkssugna är detta himlen!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.