Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lykke Kaffegårdar Nytorget

5,0
2 recensioner
Redigera Lykke Kaffegårdar Nytorget
Lykke Kaffegårdar Nytorget

I Café Strings gamla lokaler vid Nytorget hittas numera Lykke Kaffegårdar, som håller öppet från morgon till kväll. Här serveras inte minst kaffe från deras egna kaffegårdar, men man erbjuder även ambitiösa smårätter, drinkar, vin och hantverksöl. Filosofin är att må bra genom att göra bra saker.

I Lykkes café på Nytorgsgatan kan man självklart dricka och köpa deras eget kaffe, som kommer från gårdar de själva är delägare i, men utbudet innehåller även smårätter, bakverk och dryck i form av cocktails, vin och öl. Här är det öppet från morgon till kväll, vilket betyder att man kan stanna till under hela dagen och stilla både koffeinbegäret och hungern, eller bara ta ett glas och avrunda dagen. På menyn finns allt från Lykkes Reuben till kaffe, te, desserter, naturviner och kreativa cocktails.

Lykke Kaffegårdar huserar i en välkänd hörnlokal mitt på Söder som tidigare tillhörde retrocaféet String. Sedan dess har lokalen gjorts om och fått ny interiör, men en del av den gamla känslan har bevarats. Bland annat har man inrett lokalen med möbler som är till salu, precis som på Strings tid, och man har även behållit lite av retrostilen. Bortsett från kaffe, mat och drinkar har Lykke även en förkärlek för musik och varje vecka bjuder de in dj:s som spelar skivor på vinyl.

Bakom konceptet står bland andra Johan Damgaard, som är grundare av Lykke Kaffegårdar och medgrundare till Johan & Nyström.

Användarbilder på Lykke Kaffegårdar Nytorget Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Lykke Kaffegårdar Nytorget av Adam L.
  • Fläsksidamacka – Bild från Lykke Kaffegårdar Nytorget av Adam L.
  • Bild från Lykke Kaffegårdar Nytorget av Adam L.
  • Tartarmacka – Bild från Lykke Kaffegårdar Nytorget av Adam L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
23 okt 2020 · Uppdaterad

WOW! Otroligt överrraskad. Fick en osannolikt god macka med en bifftartar på (ca 160 kr). Picklad, friterad jordärtskocka, kantareller mm. Herregud så god. Ser ut som ett vanligt café/enklare restaurang, hade inte väntat mig detta. Så klart inte jättebill... Visa hela »

Listad i: Helglunch, Södermalm
4 nov 2020

Goda smårätter och härliga naturviner på glas. :)