Bästa caféerna i city

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Stockholm är en levande stad som erbjuder allt från kulinariska upplevelser till några av världens största varumärkesbutiker. Mitt i city hittar du några av de populäraste shoppingstråken och restaurangerna. Caféerna kan verka glesare om man inte känner till deras adress. Därför har vi samlat Stockholm citys bästa caféer för såväl fikasugna som kaffetörstiga.

Caféer i varje stadsdel:

Johan & Nyström

Norrlandsgatan 20, Norrmalm/City/Östermalm

Kaffefavorit

Johan & Nyström har blivit en folkkär favorit och framför allt gjort sig kända för sitt kaffe. Idag har de flera caféer runt om i Stockholm, och detta hittar du i korsningen Norrlandsgatan/Lästmakargatan mitt i centrala Stockholm. Här kan du äta frukost, fika, ta en kaffe eller äta en lättare måltid - och för den som gärna stannar länge är detta ett perfekt ställe att sitta och jobba på.

Saturnus

Eriksbergsgatan 6, City/Östermalm

Stockholms största kanelbullar

En kort promenad från Biblioteksgatan och Stureplan hittar du stadens mest omtalade kanelbullar på Saturnus café. Här serverar man frukost, fika och enklare måltider under dagen. Hit kommer många för en lugn stund eller för att sitta hela dagen i en rustik miljö som inger en hemtrevlig atmosfär, precis som rätterna som självklart är hemgjorda.

Sturekatten

Riddargatan 4, City/Östermalm

Anno 1700-talet

Vägg i vägg med Story Hotel och Ling Long ligger Sturekatten, inhyst vid en av centrala Stockholms kanske sötaste innergårdar. Sturekatten är ett klassiskt café med anor från 1700-talet, vilket avspeglas i såväl interiör som på meny. Hit kommer den som vill njuta av typisk svensk fika eller en enklare maträtter.

Teaterbaren

Sergels Torg, Norrmalm/City

Mitt i pulsen

I Kulturhuset på Sergels torg hittar du Teaterbaren. Här serveras ett brett utbud av kakor och bakverk som bakas i det egna bageriet, samt ekologiskt kaffe från Johan & Nyström. Är du lite hungrig finns enklare rätter i form av olika sallader, smörgåsar och soppa.

Gretas

Hötorget 13-15, Norrmalm/City

20-talsinspirerat

Scandics hotell Haymarket erbjuder hela tre ställen att besöka för den som är sugen på något: Americain, Paul's och Gretas. Här möts man av en genuin 20-talskänsla, med ambitiös dekor, jazzmusik i högtalarna och en "all day breakfast"-meny. Hit kommer såväl hotellgäster som kompisgäng, kollegor och den som söker en lugn stund.

Vete-katten

Kungsgatan 55, Norrmalm/City

Klassiskt café

Vete-katten huserar på Kungsgatan och är ett ypperligt ställe att stanna till på för att få ett avbrott från shoppingen på Drottninggatan. Detta café har funnits här i över 80 år, med traditionell inredning och typiska sötsaker och bakverk.