Bästa frukosten i Gamla stan

En frukost på stan kan ibland vara den bästa, och faktiskt nyttigaste vardagslyxen. Här letar vi upp ett gäng riktigt bra frukostställen i Gamla stan för att du inte ska gå miste om dagens viktigaste måltid. Stadsdelen är inte så stor, men gränderna ruvar på lite av varje. Passa på att njuta av de historiska kvarteren medan du avverkar Gamla stans bästa frukost, på plats eller på språng.

Alla våra frukostguider:
Mer av Gamla stan:

Under Kastanjen

Känn dig som hemma

Här är det avslappnad frukost i hemma-hos-stuk som gäller. Under Kastanjen ligger vid ett litet torg mitt bland Gamla stans gränder och inleder dagen med färskt bröd, müsli, smoothie och annat gott. Här finns både nyttiga och allergivänliga alternativ.

Grillska Huset

Ät frukost med gott samvete

På Stadsmissionens omtalade bageri kan du vakna upp och göra en god samhällsinsats på samma gång. Här bakas och lagas allt med omtanke om både människor och miljö. Inled dagen med färskt bröd och Fairtrade-kaffe, antingen på plats (det finns några få platser) eller i farten.

Fabrique

Stenugnsbakat

Stenugnsbageriet Fabrique har spridit sig som en löpeld över Stockholm. Även i Gamla stan kan du vakna upp till doften av färskt bröd och kaffe, dessutom på kort avstånd från tunnelbanan. Plocka upp en morgonfralla och kanske en fransk yoghurt tillsammans med morgonkaffet och surdegslimpan.

Bröd & Salt

Omtyckt bagerikedja

På café- och bagerikedjan Bröd & Salt kan man handla med sig frukostmackor, bakverk, bröd och kaffe. Råvarorna är till stor del ekologiska, och det finns alltid veganska och vegetariska alternativ. Själva bageriet där allt bakas ligger på Skeppsbron.

Bröd & Salt Tullhus 3
Bröd & Salt Gamla stan

Cafe & Bistro Mazzarini

Café och vinbar

Längst ut på Kornhamnstorg, med utsikt över vattnet och Slussen, håller Mazzarini öppet från morgon till kväll och serverar kaffe, juicer och annat gott. Här kan man slå sig ner vid fönstret eller ta med sin frukost to go. Kvällstid förvandlas caféet till vinbar med AW-häng.

Chokladkoppen

Mysigt på torget

Det gayvänliga fiket på Stortorget bjuder på mysig stämning i historisk miljö och hit hittar många för att fika och äta. På somrarna öppnar de lite tidigare och då finns även en populär uteservering på torget för den som föredrar att ta sin frukost under bar himmel.