Bästa hotellen i Vasastan

I Vasastan hittar hotellgästen allt från storskalig elegans till urbana budgetalternativ. Stadsdelen som breder ut sig från Norra Bantorget hela vägen bort till Norrtull och separeras av Karlbergskanalen i söder och Valhallavägen i norr bjuder på stor variation. Flera hotell i Vasastan är små, personliga och unika i sitt slag. Varför inte utforska hotellutbudet i din egen stad en natt eller två, eller bekanta dig med Vasastan när du besöker huvudstaden nästa gång?

Upplev mer av Vasastan:
Hotell i varje stadsdel:

Stallmästaregården Hotell

Stallmästaregården, Vasastan

Unik idyll

Klassiska Stallmästaregården i regi av Nobisgruppen är en liten oas vid innerstans utkant. Det intima boutiquehotellet och värdshuset med 49 rum har en idyllisk och unik plats strax intill Kungliga Hagaparken, med utsikt över Brunnsviken. Byggnaderna har hundraåriga anor, men idag erbjuder Stallmästaregården allt den moderna resenären kan önska sig.

Elite Palace Hotel

S:t Eriksgatan 115, Vasastan

Bra kommunikationer

Fyrstjärniga Elite Palace Hotel ligger lägligt i Vasastans lugna kvarter men fortfarande precis vid innerstadens utkant. Här har du flygbussarna och pendeln precis utanför dörren. Palace stoltserar med moderna rum samt både restaurang och gastropuben The Bishop's Arms S:t Eriksgatan i samma byggnad.

Generator

Torsgatan 10, Norrmalm/City/Vasastan

Urbant designhostel

Den som hellre lägger en stor del av budgetkakan på något annat än boende, men fortfarande värderar schysst design, ska spana in Generators första filial i Stockholm. Centralt placerat på Torsgatan, på gränsen till Norra Bantorget, ligger det här trendiga vandrarhemmet som erbjuder både sovsalar och vanliga rum.

Hotel Hellsten

Luntmakargatan 68, Vasastan

Jazzigt och färgstarkt

Hotel Hellsten har en kosmopolitisk och konstnärlig atmosfär. Inredningen vittnar om inspiration från andra kontinenter med starka, varma färger och många spännande, antika möbler och föremål. Det konstnärliga omfamnas bland annat genom regelbundna jazzkvällar på hotellet. Adressen? Hotellet ligger centralt i lugna kvarter på Luntmakargatan, parallellt med Sveavägen.

Hotel Tegnérlunden

Tegnérlunden 8, City/Vasastan

Utsikt över park och takåsar

Vill du bo "granne" med August Strindberg och Astrid Lindgren? Då är det till Tegnérlunden du ska bege dig. I den upphöjda parken finns nämligen båda porträtterade som statyer och på Hotel Tegnérlunden övernattar du alldeles intill. Här hittar du ombonade rum i tre nivåer - singel, dubbel och svit - samt en frukostmatsal med utsikt över stadens takåsar.

Hotel Birger Jarl

Tulgegatan 8, Vasastan

Specialdesignade rum

En bit bort på långa Birger Jarlsgatan ligger hotellet namngivet efter stadens grundare. Rummen på Hotel Birger Jarl är designade av erkända arkitekter och formgivare och har därför olika karaktär. Vill du helst sova i Mr Glad, Ungdomlig utstrålning eller varför inte Svenskt Tenn-sviten?

Rex Hotel

Luntmakargatan 73, Vasastan

Gammalt möter nytt

I ett hus från 1866 på Luntmakargatan ligger Rex Hotel, ett hotell riktat till den moderna resenären som söker en funktionell miljö i centrala Stockholm. Husets ålder återspeglas bland annat i de breda golvplankorna i gatuhusets rum, men man har fört in stilen i nutiden tack vare moderna, skandinaviska möbler.