Bästa hotellen på Östermalm

Hotellutbudet på Östermalm tillfredsställer de flesta smaker. Kvarteren med några av Stockholms flådigaste adresser huserar självklart flera av stadens lyxigaste hotell, men även trendiga boutiquehotell och andra pärlor. Stort och elegant eller litet och intimt - här finns något för alla, inklusive den allra mest kräsna övernattaren. Unna dig en staycation eller förgyll Stockholmsbesöket – här är Östermalms bästa hotell.

Upplev mer av Östermalm:
Hotell i varje stadsdel:

Hotel Diplomat

Strandvägen 7c, Östermalm

Femstjärnig lyx

Hotel Diplomat på Strandvägen har belönats med fem stjärnor av god anledning; här kan du vänta dig service i toppklass och en utsikt utöver det vanliga. Hotellet har 130 ljusa rum och exklusiva sviter som alla är inredda i klassisk, tidlös stil med en ljus färgpalett. Dessutom med Stockholms nöjesliv runt knuten.

Story Hotel

Riddargatan 6, Östermalm

Urbant designhotell

En kort promenad från Stureplan hittar du coola Story Hotel, ett designhotell där råa material som betong och metall tillsammans med modern konst genomsyrar inredningen. Hotellkrogen Ling Long är ett populärt besöksmål som förstås blir pricken över i:et under en vistelse här.

Ett Hem

Sköldungagatan 2, Östermalm

Intimt och exklusivt

Tjusiga Ett Hem i Lärkstaden har på bara några år lyckats etablera sig som Stockholms kanske lyxigaste hotell - utan att göra något väsen av sig. Med endast ett fåtal rum och sviter ökar exklusiviteten, och den personliga intimitet som genomsyrar hela hotellet är unik. Ilse Crawford står för designen, vilken får även internationella besökare och magasin att häpna.

Hotel Kung Carl

Birger Jarlsgatan 21, Norrmalm/City/Östermalm

Antika inslag

Huset som Hotell Kung Carl ligger i vid Stureplan vetter mot paradgatorna Birger Jarlsgatan och Kungsgatan samt mot Norrlandsgatan. Varje hotellrum är unikt i sin inredning, med många klassiska och antika inslag som ropats in på auktioner genom åren. Missa inte restaurangen Kung Carls Bakficka som är inspirerad av sekelskiftet och våningen som låg där då.

Elite Hotel Stockholm Plaza

Birger Jarlsgatan 29, Norrmalm/City/Östermalm

Ett stenkast från Stureplan

Beläget intill lummiga Humlegården och pulserande Stureplan hittar du anrika Elite Hotel Stockholm Plaza. Hotellet erbjuder 143 elegant inredda hotellrum och en relaxavdelning med bastu för den som vill koppla av från storstadspulsen för en stund. På hotellets gatuplan hittar du även den prisbelönta restaurangen Vassa Eggen.

Scandic Park

Karlavägen 43, Östermalm

Fotbollsstjärnornas favorit

Scandic Parks placering, precis norr om Humlegården på Karlavägen, ger hotellet ett unikt läge. De lugna kvarteren i Villastaden möter parkens gröna oas, men du har fortfarande Karlavägen och city alldeles runt knuten. Är du ett fotbollsfan ska du zooma in lite extra på just det här hotellet - det är nämligen här som det svenska fotbollslandslaget brukar parkera spelarbussen och övernatta.

Scandic Anglais Hotell

Humlegårdsgatan 23, Östermalm

Central mötesplats

Scandichotellet Anglais har blivit en mötespunkt för stockholmarna. Hit kommer många för att äta, ta något i baren, jobba några timmar i loungen eller för att besöka takterrassen och njuta av stadspulsen från ovan. Rummen är modernt inredda och sträcker sig från mindre singelrum till större sviter.

Mornington Hotel Stockholm City

Nybrogatan 53, Östermalm

Familjeägt vid Östermalmstorg

Familjeägda Mornington öppnade vid Östermalmstorg redan 1973. Hotellets sju våningar rymmer det mesta man kan önska sig; utöver de 221 rummen finns också restaurang, bibliotek och health club. Frukostbuffén och brunchen är dessutom välbesökta även av gäster som inte bor på hotellet.

Hotel Riddargatan

Riddargatan 14, Östermalm

Lugn oas

Ett stenkast från Stureplan ligger Riddargatan och hotellet med samma namn. Här har man försökt omfamna lugnet för att skapa en kontrast till stadslivet utanför. Sköna sängar på rummen, ett litet bibliotek samt öppen brasa i frukostmatsalen är bara några faktorer som ska få dig att sänka axlarna när du kliver över tröskeln. 

Hotel Esplanade

Strandvägen 7A, Östermalm

Romantisk jugenddröm

Granne med skärgårdsbåtarna i Nybroviken ligger boutiquehotellet Esplanade. Den som är på jakt efter en familjär hotellupplevelse kombinerat med ett fantastiskt läge, paketerat i en romantisk sekelskiftesdesign, ska boka in en vistelse här.