Bästa hotellen på Södermalm

Södermalm tar nästan en hel Stockholmsvistelse att utforska. Här hittar man hotell i alla prisklasser och stilar - gemensamt är att de alla har gångavstånd till Söders myllrande folkliv, restaurangutbud och butiker. Stadsdelens olika områden bjuder på särpräglad stämning och hotellen följer samma linje. Från konstnärliga Mariatorget till lummiga Långholmen - här är Södermalms bästa hotell.

Upplev mer av Södermalm:
Hotell i varje stadsdel:

Hotel Rival

Mariatorget 3, Södermalm

Mitt i konstnärskvarteren

Uppkallad efter biografen i samma byggnad öppnade Hotel Rival 2003 och kom att kallas Sveriges första boutiquehotell. Positionen intill lummiga Mariatorget och konstnärliga Hornsgatspuckeln bidrar till stämningen, men även hotellets art deco-inredning och utbud av bistro, barer och loungemiljöer präglar atmosfären.

Scandic Malmen

Götgatan 49-51, Södermalm

Mötesplats vid Medis

Scandic Malmen är ett namn som är känt i musikkretsar tack vare uppskattade liveframträdanden. Men "Malmen" är intressant ur fler perspektiv än så. Byggnaden intill Medborgarplatsen stod färdig 1951 och betraktas idag som typisk för den modernistiska arkitekturen. Restaurangen, barerna, läget och en barberarsalong i lobbyn gör det här till en självklar mötesplats på Södermalm.

Hellstens Glashus Hotell

Wollmar Yxkullsgatan 13, Södermalm

Gammalt möter nytt

Liksom sina syskonhotell i Stockholm ligger även Hellstens Glashus i en historisk byggnad. Bakom den höga glasfasaden vid Mariatorget gömmer sig inte längre ett gammalt glasmästeri utan ett personligt hotell med en mix av industriella inslag och modern design. Här ryms 48 rum i olika storlekar samt restaurangen Glashuset Bar och Restaurang.

NOFO Hotel & Wine Bar

Tjärhovsgatan 11, Södermalm

Personligt boutiquehotell med vinbar

Boutiquehotellet Nofo ligger som namnet antyder norr om Folkungagatan och här präglas stilen av internationella retroinfluenser. Hotellet stoltserar dessutom med egen vinbar samt en frukostbuffé med hembakat bröd och lokala delikatesser. Missa inte heller den mysiga innergården på sommaren.

Hotel Hornsgatan

Hornsgatan 66 B , Södermalm

Gemytligt

Om man är på jakt efter en något enklare hotellstandard i Bed and Breakfast-anda kanske Hotel Hornsgatan vid Mariatorget kan vara aktuellt. Här kan du förvänta dig ett personligt bemötande, individuellt inredda rum och delat badrum i korridoren. Ett bra alternativ om man vill sänka boendekostnaden med en hundralapp eller två.

Scandic Sjöfartshotellet

Katarinavägen 26, Södermalm

Mer maritimt tema

Med utsikt över Stockholms inlopp är det kanske inte så konstigt att Scandics filial vid Katarinavägen heter just Sjöfartshotellet. Byggt 1964 rymmer hotellet 212 rum och stoltserar med en välbesökt takterrass med bar. Frukosten serveras i restaurang Lighthouse som även har öppet för lunch och middag.

Hilton Stockholm Slussen Hotel

Guldgränd 8, Södermalm

Förträfflig utsikt

Siluetten av Riddarholmskyrkan och Stadshuset - från fyrstjärniga Hilton vid Slussen har du utsikt över båda dessa ikoniska Stockholmsbyggnader. Huset invigdes 1989 men det skulle dröja till 2002 innan det blev en del av Hilton-kedjan. Frukosten serveras i restaurang Panorama, men i huset hittar man även Eken Bar & Matsal samt en terrass som har öppet sommartid. 

 

Långholmen Hotell & Restaurang

Långholmsmuren 20, Hornstull/Södermalm

Fängslande upplevelse

Från att ha varit en ö som satte skräck i stockholmarna har Långholmen transformerats till en av stadens mest älskade platser. I det gamla fängelset kan man numera både övernatta och äta goda måltider. Sedan 1975 är byggnaden en trevlig plats med hotell, vandrarhem och värdshus. Checka in här om du är intresserad av en fängslande sovupplevelse. 

Hotel Point

Östgötagatan 65, Södermalm

Sofo-hotell

I trendiga Sofo hittar du detta budgetvänliga lilla hotell med närhet till restauranger, shopping och kultur. Checka in för en weekend eller stanna några dagar för en riktig Stockholmsupplevelse. På hotellet finns även restaurang Pazzi som serverar frukostbuffé, pasta och pizza.