Bästa hotellen utanför tullarna

Ibland kan det vara skönt att lämna city och istället sova lugnt utanför stan under en vistelse i Stockholm. Huvudstadens angränsande områden bjuder på sköna naturupplevelser men också urban puls, inte sällan kombinerat med välgörande spaanläggningar. Boka in dig på något av Stockholms bästa hotell utanför tullarna och njut av speciella hotellupplevelser som bjuder på mer än bara övernattning.

Upplev mer utanför tullarna:
Hotell i varje stadsdel:

Blue Hotel

Natur nära stan

Längst ut på Lidingö ligger den arkitektritade byggnaden från 1969 som erbjuder hotell, spa och restaurang. Blue Hotel har utsikt över stadens inlopp och hit går det förvånansvärt snabbt att ta sig - hotellet ligger inte mer än 20 minuter med bil från Stureplan. Den natursköna platsen och anläggningens 63 rum lockar även konferensgäster.

The Winery Hotel

Med egen vintillverkning

2016 öppnade Stockholms första vinhotell. I en industriell tegelbyggnad i Solna möts inspiration från Brooklyns ombyggda fabriker och Toscanas anrika vingårdar. Temat vin genomsyrar hela konceptet - här kan man gå kurser, få en guidad tur, eller äta och dricka gott i deras restauranger Winery Kitchen och Terreno Deli.

Story Hotel

Chict och urbant

I Sundbyberg ligger Story Hotels filial som liksom förlagan vid Stureplan har en cool, urban inredning och moderna faciliteter. En rå, industriell känsla, varma färger och konst löper genom de 83 rummen. På gatuplanet hittar man Phil's Burger och en bar med frekventa livespelningar och dj:s.

Hotel J Nacka Strand

Sjönära läge

Blåvitt, marint och med utsikt över Stockholms hamninlopp - låter det lockande? Inredningen på Hotel J Nacka Strand är inspirerad av det amerikanska östkustparadiset Newport och hotellet är populärt för huvudstadsbesök och konferenser. Här kan man (förutom att njuta av utsikten) unna sig spabehandlingar och äta på brasseriet nere vid vattnet.

Yasuragi

Japan i Stockholm

Vill man ta en tur-och-retur till Japan utan att behöva lämna Stockholm är Yasuragi en populär destination. Man behöver inte åka längre än till Hasseludden i Nacka för att hitta spa-hotellet i östasiatisk anda. Det japanska badet renoverades under 2017 och fick då både ett ansiktslyft och en ny vegansk restaurang.

  • Adress: