Bästa hotellen utanför tullarna

Ibland kan det vara skönt att lämna city och istället sova lugnt utanför stan under en vistelse i Stockholm. Huvudstadens angränsande områden bjuder på sköna naturupplevelser men också urban puls, inte sällan kombinerat med välgörande spaanläggningar. Boka in dig på något av Stockholms bästa hotell utanför tullarna och njut av speciella hotellupplevelser som bjuder på mer än bara övernattning.

Upplev mer utanför tullarna:
Hotell i varje stadsdel:

Hotel J

Ellensviksvägen 1, Nacka

Sjönära läge

Blåvitt, marint och med utsikt över Stockholms hamninlopp – låter det lockande? Inredningen på Hotel J Nacka strand är inspirerad av det amerikanska östkustparadiset Newport och hotellet är populärt för huvudstadsbesök och konferenser. Här kan man (förutom att njuta av utsikten) unna sig spabehandlingar och äta på brasseriet nere vid vattnet.

The Winery Hotel

Rosenborgsgatan 20, Solna

Med egen vintillverkning

2016 öppnade Stockholms första vinhotell. I en industriell tegelbyggnad i Solna möts inspiration från Brooklyns ombyggda fabriker och Toscanas anrika vingårdar. Temat vin genomsyrar hela konceptet - här kan man gå kurser, få en guidad tur, eller äta och dricka gott i deras restauranger Winery Kitchen och Terreno Deli.

Story Hotel

Torget 1, Sundbyberg

Chict och urbant

I Sundbyberg ligger Story Hotels filial som liksom förlagan vid Stureplan har en cool, urban inredning och moderna faciliteter. En rå, industriell känsla, varma färger och konst löper genom de 83 rummen. På gatuplanet hittar man Phil's Burger och en bar med frekventa livespelningar och dj:s.

Yasuragi

Hamndalsvägen 6, Nacka

Japan i Stockholm

Vill man ta en tur-och-retur till Japan utan att behöva lämna Stockholm är Yasuragi en populär destination. Man behöver inte åka längre än till Hasseludden i Nacka för att hitta spa-hotellet i östasiatisk anda. Det japanska badet renoverades under 2017 och fick då både ett ansiktslyft och en ny vegansk restaurang.

Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

Rogivande miljö

Lämna storstadens puls och unna dig en weekend i de rogivande miljöerna vid Thoresta Herrgård i Bro. Här kan du cykla i de grönskande omgivningarna, ta ett dopp i Mälaren och äta middag i den prisbelönta restaurangen. Efter en natt i det mysiga rummet vaknar du till en dignande frukostbuffé.

Maude's Hotel

Svedmyraplan 3

Bland villorna

Maude's Hotel är ett litet och personligt hotell beläget i Enskedes lummiga villakvarter. Här går rummen i skandinavisk och asiatisk design och under somrarna öppnar den soliga takterrassen där du ser ut över villaträdgårdarna.

Siggesta Gård

Siggersta Gård, Skärgården/Värmdö

Mitt i naturen

På Siggesta Gård bor du naturnära på Värmdö med närhet till vandringsleder, löpspår och djur runt knuten. Sjunk ner i en badtunna eller värm dig i bastun – här finns det tid för avkoppling. I restaurangen serverar de rustika rätter på närproducerade och gårdsnära råvaror.