Bästa shoppingen i Vasastan och på Kungsholmen

Vasastan och Kungsholmen brukar kanske inte förknippas med Stockholms mesta shopping, men även här döljer sig några riktiga pärlor för den med habegär. Kolla in prisbelönta designers, trendiga multibrandbutiker och spännande koncept kring Odenplan, Sankt Eriksplan och Fridhemsplan – här guidar vi till Vasastans och Kungsholmens bästa shopping.

Fler shoppingguider:
Shopping i varje stadsdel:

Hope

Prisbelönt design

Svenska Hope har bland annat vunnit Guldknappen för sin funktionella modedesign, som präglas av tidlösa plagg med innovativa detaljer. En av konceptbutikerna ligger på Odengatan mellan Odenplan och Vasaparken.

Acne Archive

Fyndläge

Det perfekta stället för alla som vill fynda Acne-kläder till lite bättre priser. Acne Archive vid Sankt Eriksplan säljer nämligen ut plagg från tidigare kollektioner, bland annat en hel del jeans.

Arkivet

Hållbart mode

Den här trendiga secondhandbutiken nära Odenplan är stället för dig som vill fynda fina kläder och värna om miljön på samma gång. Här säljs begagnade plagg i gott skick, ofta från nyare kollektioner.

Plagg

Storstadsfavoriter

Med tre butiker i Vasastan/Kungsholmen erbjuder Plagg hela garderoben av kläder, skor och accessoarer från kända varumärken. Plagg på Rörstrandsgatan är den enda av de tre Plaggbutikerna som även erbjuder herrkläder.

Plagg Odenplan
Plagg Fridhemsplan
Plagg Sankt Eriksplan

Swedish Nature Collaborations & Bodil Vintage

För vintageälskaren

Precis bakom Västermalmsgallerian döljer sig Swedish Nature Collaborations och Bodil Vintage, en konceptbutik som samlar handplockade vintagekläder, möbler, hantverk, design och konst på samma ställe. Ett av Kungsholmens riktiga vattenhål.

Swedish Nature Collaborations
Bodil Vintage

ETC

Blandade märken

Multibrandbutiken ETC har funnits länge vid Odenplan, och här kan du hitta både kläder och skor från olika märken.

Our Legacy Work Shop

Butik möter kreativ studio

Här kan man inte bara hitta kläder från Our Legacys aktuella och tidigare kollektioner; konceptet rymmer även en workshop där plagg görs om till unika exemplar. Dessutom förser man småbarnföräldrar med specialtillverkade kläder för kidsen.

Hugo

Tidlöst

I över 30 år har herrbutiken Hugo legat på samma adress på Kungsholmen, och här är det verkligen klassiskt som gäller. Med märken som Eton, Loake och Stone Island ser man förbi tillfälliga trender samtidigt som man även erbjuder personal shopping.

  • Adress:
    • Hugo, S:t Eriksgatan 39, Kungsholmen

Västermalmsgallerian

Lite av varje

I Västermalmsgallerian på Fridhemsplan kan du hitta lite av varje: kläder, accessoarer inredningsprylar och matställen. Behändigt läge precis vid tunnelbana och bussar.