Bakispizzaguiden

Bakispizzan är ett speciellt fenomen. Vissa hävdar att kroppen har ett extra stort behov av fett och salt dagen efter, men kanske det helt enkelt är så att pizza är så gott att man bara vill ha en ursäkt för att få äta onyttig mat? En sak är säker: man vill inte behöva leta särskilt länge för att få sin dos. Här guidar vi snabbt till Stockholms bästa bakispizzaställen.

Se även:
- Pizza: Finpizzaguiden

- Snabbmat: Guiden till Stockholms bästa snabbmat
- Take away: Guiden till Stockholms bästa take away-ställen

Nedan hittar du Stockholms bästa bakispizza!

CGs Streetfood: Pizzor värda en resa
På diner-inspirerade CGs Streetfood ute i Danderyd kan man förvänta sig såväl klassiska pizzor som ett gäng mer nytänkande varianter. För den som verkligen behöver lindra bakissuget finns allt från vesuvio till kebabpizza på menyn, serverade i två olika storlekar. Värt sin resa.
Prisexempel: Vesuvio ca 65/75 kr
Mer information: CGs Streetfood, Sunnanängsvägen 1b, Danderyd


CGs Streetfood

Birkastans Pizzeria: Stans största pizza?
Birkastans Pizzeria är en av Stockholms absolut populäraste pizzerior. Här serveras tunna, enorma pizzor. Vad vi vet är det stans största. Och de är inte bara stora, utan så klart väldigt goda också. Dessutom är bemötandet jättetrevligt.
Prisexempel: Vesuvio ca 80 kr (take away ca 75 kr)
Mer information: Birkastans Pizzeria, Vikingagatan 16, Vasastan

Crispy Pizza: En bakispizza i lyxförpackning
Crispy Pizza är en speciell pizzeria. Pizzorna här är svåra att kategorisera. Tittar man på råvarorna och hantverket så klassas det som lyxpizza, medan om man tittar på kombinationerna så är det en optimal bakispizza. Vad sägs om "flankstek, bearnaise, rökt sidfläsk, bakad plommontomat och grovmald svartpeppar" eller "pulled Pork, chorizo, grillad paprika och chipotle aioli". Behöver du en återställare är det bara att välja en bärs från den gedigna listan.
Mer information: Crispy Pizza Bistro, Upplandsgatan 45, Vasastan

 
Crispy Pizza

Piccolo Angelo: Välbesökt på Söder
På välbesökta Piccolo Angelo, på Södermalms västra ända, äter du stora tunna pizzor. Råvarorna är bättre än vanligtvis på pizzerior av den här typen. Vi rekommenderar kebabpizzan!
Prisexempel: Vesuvio ca 70 kr
Mer information: Piccolo Angelo,
Verkstadsgatan 14-16, Södermalm

Gröne Riddaren: Klockrent bakisalternativ
Gröne Riddaren är Östermalms bakispizzastolthet, om du inte är sugen på en restaurang från finpizzaguiden. Lokalen är inte speciellt mysig och pizzan är kanske inte stans absolut godaste, men en söndageftermiddag på Östermalm efter en tung lördagkväll är Gröne Riddaren oslagbar.
Prisexempel: Vesuvio ca 75 kr
Mer information: Gröne Riddaren, Riddargatan 33, Östermalm

Corella: Mellanting på Kungsholmen
Om man delar upp pizza i två olika kategorier - vanlig pizza och finpizza - så placerar sig Corella precis mellan. Fina råvaror och goda pizzor. Bor du på Kungsholmen är det värt ett besök för att se om du tycker om det.
Prisexempel: Vesuvio ca 75 kr
Mer information: Corella, Kungsholmsgatan 9, Kungsholmen

Agaton: Perfekt hämtpizza
Agaton är inte en renodlad pizzeria, men pizzorna som serveras här är perfekta att ta med hem till soffan. Även Agaton ligger i gränslandet mellan finpizza och bakispizza. Priserna är lite väl tilltagna (ca 100-170 kr). Tunna bottnar och härlig mozzarella hör till varje pizzas komposition. Utöver pizza finns det mycket pasta och kött, samt en del fisk på menyn.
Prisexempel: Vesuvio ca 123 kr
Mer information: Agaton, Västerlånggatan 72, Gamla Stan

Tellus Pizzeria: Värd att vallfärda för
Mittemot Tellusbiografen i Midsommarkransen hittar du Tellus Pizzeria, som ofta fylls upp med folk som vallfärdat hit för att unna sig en praktexemplar till bakispizza. Inredningen är ingenting fancy, men pizzorna desto bättre. Råvarorna är färska, personalen trevlig och priserna bra.
Prisexempel: Vesuvio ca 70 kr
Mer information: Tellus Pizzeria, Vattenledningsvägen 57A, Midsommarkransen

Klicka här om du vill se alla restauranger som serverar pizza som vi har skrivit om.

Andra guider du kanske är intresserad av
- Pizza: Finpizzaguiden
- Snabbmat: Guiden till Stockholms bästa snabbmat
- Take away: Guiden till Stockholms bästa take away-ställen
- Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger
- Franska restauranger: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm
- Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger

Om guiden till Stockholms bästa bakispizza
Guiden till Stockholms bästa bakispizza uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra pizza i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta