Barer värda en resa

Har du blivit bekväm med bekanta stammishak eller längtar du kanske efter något nytt? Då finns det anledning att ta en upptäcktsfärd utanför tullarna. Stockholm bjuder nämligen på bra barer som ligger strax utanför stadskärnan och som inte kräver alltför långa resor. Flera av barerna stoltserar dessutom med oslagbara placeringar vid vattnet, med milsvid utsikt eller unika miljöer. Här guidar vi till Stockholms bästa barer värda en omväg.

Barer i varje stadsdel:
Alla våra barguider:
Andra guider du kanske är intresserad av:

Slakthuset

Slakthusgatan 6, Johanneshov

Takterrass söder om Söder

Stockholm är inte direkt bortskämt med takbarer, men det finns ett par stycken. En av dem ligger ovanpå klubblokalen Slakthuset strax söder om stan, vid Globen. Deras takterrass omfattar hela 600 kvadratmeter som dekorerats med palmer och solstolar - i baren serveras goda drinkar som bäst avnjuts till basgångarna av terrassens klubbmusik.

Boulebar

Liljeholmsvägen 14, Hägersten-Liljeholmen

Boule och franska drycker

I en gammal tryckerilokal i Liljeholmen hittar man en lummig inomhuspark i två våningar som lockar med boulespel, konst och sydfransk stämning. Hit ska man bege sig om man vill släcka törsten med franska drycker och utmana sina vänner på grusplanen.

Poké Burger

Gustavlundsvägen 149E, Bromma

Smaker från Söderhavet

"Sweensons Gin Tonka", "The Squids Ink" och "The Big Fishes Pine-Line" - om dessa är cocktailnamn som tilltalar kommer du att känna dig hemma på Poké Burger i Alvik. Här mixar Polynesiens poké bowls med burgare och dryckeslistan hämtar inspiration från samma tropiska matkultur.

Landet

LM Ericssons Väg 27, Hägersten-Liljeholmen

Populärt häng

På Telefonplan ligger Landet som länge har varit ett populärt vattenhål för både boende och besökare i området. I matsalen finns en mingelvänlig bar där man kan ta en öl, ett glas vin eller en drink - på stående fot eller uppflugen på en barstol. Missa inte heller uteserveringen som är öppen på sommaren.