Barnkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna

Sockersöta klänningar i miniformat, prydliga finskor i storlek 25, vantar för pyttesmå fingrar, mössor med öron... Att kliva in i en butik fylld med gulliga baby- och barnkläder kan leda till beslutsångest, men viktigast är så klart att hitta plagg som är slitstarka, hållbara, fina och som barnet trivs och kan växa i. Att personalen har erfarenhet och kunskap om storlek och passform är givetvis också av stort värde. För att göra letandet lite enklare guidar vi dig till Stockholms bästa barnbutiker.

Lucca

Nybrogatan 34, Östermalm

Fashion och funktion i fokus

Trivsamma Lucca nominerades till Sveriges bästa barnbutik 2013 och kombinerar fashion med funktion för baby och barn upp till 16 år. I den fina butiken hittar du ett 30-tal märken och internationella modehus som Stella McCartney och Missoni. Här finns även populära Caramel Baby & Child, Zadig Voltaire och Hackett, samt American Outfitters, Scotch, I Dig Denim, Little Remix (Designers Remix) och många fler. För dig som vill ha barnkläder online, missa inte deras webbshop.

Bonti

2 adresser

Allt för barnfamiljen

På Bonti finns det mesta som kan tänkas behövas när familjen har fått tillskott. Butiken har ett gediget utbud av allt från barnvagnar och babykläder till amningstillbehör och presenter. Bland märkena finns klassiska Brio, Babybjörn, Lexington och Maclaren. Gör en djupdykning i sortimentet och be personalen om hjälp att hitta rätt bland produkterna om det blir svårt att välja.

NK Kids

Hamngatan 18-20 (NK, plan 4), Norrmalm/City

Modevaruhuset för kidsen

Vill du kombinera barnklädesshoppingen med en egen runda på NK finns givetvis NK Kids, varuhusets modeavdelning i barnstorlek. Utbudet är trendigt och stort, inte minst när det kommer till jeansen.

Sprall

Nybrogatan 51, Östermalm

Barnmode från hela världen

Sprall har både egna och utvalda kvalitetsprodukter för barn, allt från kläder till instrument och inredning. Den egna designen samsas med internationella produkter och unika, handgjorda föremål som speglar både det moderna, roliga och annorlunda och inspirerar barnet till att leka och lära sig nya saker. Mycket kommer från små tillverkare.

Livly

Birger Jarlsgatan 9, Norrmalm/City/Östermalm

Sagolikt för de minsta

Livly har en sagoaktig stil som kan vara docksöt för de allra minsta men också passa till vardags för lite större barn. Till nyfödda hittar du plagg i världens mjukaste bomull, Pima, och för flickor upp till åtta år gör märket bland annat sköna kashmirklänningar. Ett tips till dig som letar barnpresent.

Polarn O. Pyret

Hamngatan 10, Norrmalm/City

Klassiskt unisexmode

Med sina patenterade ränder och praktiska unisexmodeller har Polarn O. Pyret varit en självklarhet i de senaste generationernas garderober. Plaggen gör det fortfarande lika lätt för barn att få vara barn och leka fritt och bekvämt. Ett basmärke som aldrig går ur tiden.

Babyshop

Stureplan (Sturegallerian), City/Östermalm

Webbshop-framgången som blev fysisk butik

Babyshop började som webbshop och hösten 2013 öppnades butiken i Sturegallerian. Här hittar du deras sortiment av allt från babykläder till bilbarnstolar och mammakläder, samt både små och stora designmärken. Storlekarna sträcker sig från 0 till 10 år.

Liten på ön

Stockholmsvägen 55 (Lidingö Centrum), Lidingö

Lidingöbutiken för alla tillfällen

Liten på ön, som nominerades till Årets Barnbutik 2013, förser Lidingöborna med barnkläder till både vardag och fest. Här är det kvalitet, design och funktion som gäller; bland annat har butiken en ekologisk kollektion.

Smultronet

Vendevägen 11A, Danderyd

Trendigt smultronställe i Djursholm

Smultronet i Djursholm erbjuder en stylad garderob för barn upp till 16 år. Boots, ballerinaskor och accessoarer samsas med koftor, klänningar, kepsar och andra detaljer från kända modemärken. Butiken finns även på Instagram, där du kan få tips på dagens outfit.