Beställ hem mat – så bokar du hemkörning i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Det är inte alltid man varken hinner eller orkar gå och köpa mat direkt på en restaurang. Ibland är det skönt att kunna plocka fram luren, knappa sig in i en app, beställa maten och sedan luta sig tillbaka och vänta in hemleveransen. I Stockholm finns det flera tjänster som erbjuder hemkörning av mat från massor av olika restauranger – det enda du behöver göra är att bestämma dig för vad du är sugen på att äta. Här är företagen som erbjuder hemkörning i Stockholm.

Foodora

Väletablerade

Foodora är ett väletablerat alternativ när det kommer till hemkörning av mat, till såväl privatpersoner som företag. De är verksamma i flera städer runt om i Sverige och samarbetar med många olika restauranger. Pizza, sushi, hamburgare, indiskt eller kebab – vad du än är sugen på, så kan du få din favoritmat direkt hem till dörren med ett klick. Under 2019 slogs tjänsterna Onlinepizza och Hungrig ihop med Foodora, och blev ett och samma företag.

Foodora

Uber Eats

Vad är du sugen på?

Sedan 2016 har Uber Eats funnits i Sverige. Via appen, eller i den vanliga Uber-appen, kan du snabbt och enkelt beställa vällagad mat från flertalet olika restauranger runt om i Stockholm. Det enda du behöver göra är att fundera ut vad du är sugen på.

Uber Eats

Favo

Lagar och levererar

Aktörer som Foodora och Uber Eats har länge regerat i Stockholm när det kommer till snabb matleverans. Under hösten 2019 lanserades Favo i Stockholm, som levererar mat från det egna köket där allt tillagas. Favo levererar alltså inte andra restaurangers mat, utan har sin egen meny.

Favo

Wolt

Handplockat utbud

Wolt är en finsk startup som grundades 2014, med huvudkontor i Helsingfors. Under 2016 lanserade de i Stockholm och i ett gäng andra svenska städer. Restaurangerna som de samarbetar med är handplockade och erbjuder det mesta i matväg. Beställer gör du via en app.

Wolt

Godsmak

Mat inom en timme

Matleverantören Godsmak levererar hem mat från restauranger i både Stockholm, Solna och Sundbyberg inom 60 minuter efter din beställning. Via dem kan du köpa såväl frukost, lunch och fika som middag, buffé eller catering.

Godsmak

Ryska Posten Skafferi

Levererar till kontoret

Ryska Posten levererar fruktkorgar, frukostar, mellanmål och annat gott till företag, gärna ekologiskt och närodlat. Tanken är att ens medarbetare ska må bra inifrån och ut. Under coronautbrottet hjälper de även till och levererar frukt, fika och matvaror hem till anställda som jobbar hemifrån, samt till äldre familjemedlemmar som behöver hjälp.

Ryska Posten Skafferi