Gamla stans bästa afterwork

Trots att Gamla stan kanske inte känns så stort och aningen turistigt så finns det ett gäng riktiga guldkorn längs de krokiga gränderna – perfekt för afterwork-hänget. Vare sig det är en drink i kvarteret, en öl på lokala hänget eller varför inte en hantverksmässigt blandad drink på någon av de trendiga barerna som lockar – här har vi samlat några riktigt bra afterwork-ställen i Gamla stan. Vi har skapat guiden för att hjälpa er navigera bland Gamla stans alla barer och hitta det AW-hak som passar just er.

AW i varje stadsdel:
Fler guider till Gamla Stan:

Mister French

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan

Stiligt men skönt på Skeppsbron

Med ledorden amerikansk generositet och fransk finess har Mister French förvandlat Tullhus 2 på Skeppsbrokajen. I uppdaterad Gatsby-anda stoltserar stället med en stilig cocktailbar och dj:s. Den stora uteserveringen är en given mötesplats för avslappnad AW-stämning och festliga events när solen skiner.

Cultur Bar & Restaurang

Österlånggatan 34, Gamla stan

"Social dining & drinking"

Med devisen "Social dining & drinking" bjuder Cultur på skönt häng i trevlig miljö. Från måndag till fredag är det AW mellan 16-19 med snacks och specialpriser i baren där du bland annat hittar viner, drinkar och handplockade ölsorter.

Pharmarium

Stortorget 7, Gamla stan

Anrik apotekarmiljö

Den prisbelönta cocktailbaren på Stortorget hämtar influenser från stans första apotek som en gång i tiden låg här. Drinkarna blandas på fantasifullt vis, med färska råvaror, och för den som börjar känna sig lite hungrig serveras även passande snacks att kombinera sin dryck med.

Kornhamnstorg No 53

Kornhamnstorg 53, Gamla stan

Skönt bistro-bar-häng i Gamla stan

Kornshamnstorg no53 går i klassisk stil med parisisk anda. Konceptet är modernt och familjärt med generösa öppettider. Den stora baren mitt i restaurangen bjuder in till avslappnat häng med en hantverksöl i handen, eller slå dig ner vid de enkla borden med traditionella bistrostolar längs fönsterrutorna.

Grill Ruby

Österlånggatan 14, Gamla stan

Idealiskt läge i sann Amerikana-anda

Grill Ruby, som ligger vägg-i-vägg med Bistro Ruby, bjuder på härligt USA-inspirerad atmosfär både inne och utomhus. Här kan man slinka in och att ta del av gemenskapen samt dricka en öl, eller slå sig ner på uteserveringen om vädret tillåter. För den som jobbat upp aptiten, är den klassiska burgaren något som inte får missas.

Barrels & Tritonia

2 adresser

För ölfantasten

På Barrels Burgers & Beer är det, som namnet antyder, stort fokus på just burgare och öl i mysig miljö, komplett med rustikt trägolv och marmorbardisk. Vägg i vägg ligger syskonet Tritonia, som hedrar gamla bryggeritraditioner och ägnar sig åt öl från mikro- och nanobryggerier. Här serveras även ett spännande utbud av "craft-öl" på fat och på flaska - med andra ord allt som ölfantasten kan önska sig.

Corner Club

Lilla Nygatan 16, Gamla stan

Opretentös häng

Corner Club, som ligger runt hörnet från The Flying Elk, erbjuder allt en cocktailbar ska erbjuda. Välblandade drinkar i snygg miljö med marmorbar och härligt avslappad stämning. Välj bland säsongsbetonade drinkar och avnjut en hamburgare ifrån satsningen 'Burgers & Drinks'.