Guiden till Östermalms bästa pizza

Pizza är den perfekta måltiden. Alla, eller åtminstone de flesta, tycker om pizza då det kan beställas i oändliga kombinationer med tillbehör och toppings. Om du befinner dig på Östermalm finns det en hel del ställen som serverar riktigt god pizza. Oavsett om du är sugen på en sunkig kebabpizza, eller är ute efter en finpizza bakad i vedugn på napolitanskt vis, kan du hitta det du söker på Östermalm. För att du enkelt ska hitta till det du är sugen på, har vi här satt ihop en guide till bra pizzerior på Östermalm.

Pizzerior i varje stadsdel:

Dell'Attore

Skeppargatan 60, Östermalm

Familjärt

På den familjeägda kvarterskrogen Dell'Attore är det intimt med en familjär atmosfär. Här kan du äta äkta italienska pizzor i gamla biografstolar, bland väggar som är prydda med gamla filmaffischer. Särskilt kända är de för sina pizzarullar, som gör att de sticker ut bland Stockholms pizzerior.

Fat Frank's

Karlavägen 60, Östermalm

Intimt på Karlavägen

Fat Frank's har tagit en bit av Italien till Östermalm med sina frasiga pizzor och sin ambitiösa vinbar. Här kan du stanna till för ett glas vin och lite antipasti, eller stanna hela kvällen och njuta av de färska pizzorna. På menyn hittar du såväl klassiska toppings som lite mer nytänkade. Varför inte testa en med chèvre och fikon?

Ciao Ciao Grande & Ciao Ciao Deli

2 adresser

Kvartersfavoriter

Ciao Ciao Grande hittar du ett stenkast från Östermalmstorg där uteserveringen snabbt fylls upp under de varmare månaderna. Både här och på filialen, som du hittar på Östermalmsgatan, äter du prisvärda pizzor och andra italienska rätter med genuina smaker.

Meno Male

Sibyllegatan 47, Östermalm

Napolitansk finpizza

I en vedeldad ugn från Neapel bakas Meno Males omtalade pizzor. Här kan du välja en av de förkomponerade pizzorna, eller så sätter du ihop din egen variant. Antingen tar du med dig pizzan hem och njuter i soffan, eller så äter du på plats i den mysiga lokalen.

Vapiano

Sturegatan 12, Östermalm

Budgetvänlig pizza

På Vapiano kan du äta pizza gjord på hemgjord deg och deras egen tomatsås. Här är det främst klassisk pizza som gäller, som exempelvis margherita, diavolo och capricciosa. Äter gör du i den piazzaliknande matsalen klädd i ljust trä och mängder av gröna växter, eller varför inte ta med dig pizzan hem till soffan?

Gröne Riddaren

Riddargatan 33, Östermalm

Pizza, helt enkelt

När du bara är ute efter en enkel pizza, helt utan krusiduller, så är den lokala favoriten Gröne Riddaren rätt plats om du befinner dig på Östermalm. Här serverar man klassiska pizzor som capricciosa, hawaii och vesuvio. Perfekt dagen efter en sen utekväll, eller för den mysiga hemmakvällen.

Eatery

Tegeluddsvägen 100, Gärdet

Napolitanska pizzor på Gärdet

På Eatery Gärdet kan du äta napolitanska pizzor i en mysig och industriell miljö. På pizzamenyn hittar du klassiker som Vesuvio och Napoletana, men även egna favoriter som Eatery med tomat, mozzarella, parmaskinka, torkade körsbärstomater, grana pandano och basilika. Är du sugen på något sött efteråt kan du fortsätta på pizza-temat med en "Nuvolette di Nutella" – ett friterat pizzaknyte med nutella.

Il Conte Östermalm

Grevgatan 9, Östermalm

Kvartersitalienare

Den här italienska kvarterskrogen har höga ambitioner. Här satsar man på traditionella smakupplevelser när det gäller såväl pizzor som pasta- och kötträtter. Om du däremot föredrar den svenskifierade pizzan, med oxfilé och bearnaisesås, finns även den på menyn.

Esplanad Pizzeria & Restaurang

Karlavägen 36, Östermalm

Stammishak

Den stammistäta pizzerian på Karlavägen serverar såväl hamburgare och sallader som pasta- och kötträtter. Men specialiteten är pizza, som serveras med klassiska italienska toppings. Du hittar även Esplanads egna pizzavarianter, liksom mexikanska pizzor.