Guiden till att beställa matkassar i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Antalet företag som levererar färdiga matkassar i Stockholm har ökat explosionsartat de senaste åren, i takt med att efterfrågan blivit större. Numera finns det ett stort utbud av olika matkassar att välja bland, och det är inte helt enkelt att veta vilket företag man ska vända sig till när man ska beställa. Många erbjuder dessutom flera olika varianter på matkassar att välja bland; kassarna kan exempelvis vara vegetariska, ekologiska, glutenfria och anpassade för såväl större som mindre familjer. Flera aktörer erbjuder även att du kan skräddarsy din egen matkasse, efter tycke och smak. I den här guiden listar vi bra matkassar i Stockholm, samt tjänster där du även kan beställa matvaror online med hemleverans. Perfekt när du varken hinner eller orkar gå till affären!

Linas Matkasse

Brett utbud och fri frakt

Linas Matkasse är kanske det företag man främst förknippar med ordet 'matkasse'. Företaget har specialiserat sig på att ta fram en mängd olika matkassar, för att kunna passa alla. Man fokuserar på välplanerade middagar för minskat matsvinn, färska råvaror och övervägande svenskt kött. Registrera ett konto och välj den matkasse som passar bäst. Linas Matkasse har ingen bindningstid, utan levererar matkassarna så länge du önskar. Fri frakt hem till dörren ingår alltid.

Linas Matkasse

Mat.se

Justerbara matkassar

Mat.se erbjuder en ny vardagskasse varje vecka, där matinspiratörerna Kristin Johansson och Julia Thielen presenterar hela menyer för fem dagar. Matkassen går att köpa som den är, men du kan också byta varor, recept och lägga till egna ingredienser om du önskar. Du kan även skräddarsy en helt egen matkasse med hjälp av planeringsfunktionen. Utöver matkassar kan du även handla 'vanligt' från det stora sortimentet.

Mat.se

Hello Fresh

Goda recept och färska ingredienser

Hello Fresh jobbar stenhårt för att erbjuda riktigt fräscha matkassar till sina kunder. Här väljer du mellan fyra olika varianter på matkasse: Klassisk, Snabbt och enkelt, Vegetariskt och Familjevänligt. Välj sedan ut dina recept och skräddarsy precis hur du vill ha veckans meny. I matkassarna finns enkla receptkort och exakt uppmätta ingredienser. Det enda du behöver ha hemma själv är smör, mjölk, ägg, socker, olja, salt och peppar. Hello Fresh har ingen bindningstid.

Hello Fresh

Marley Spoon

√Ėver 20 nya recept varje vecka

Marley Spoon låter dig skräddarsy matkassen precis som du vill. Här presenteras över 20 nya och inspirerande recept varje vecka som du kan beställa, och du kan räkna med att ingredienserna alltid är färska. Prenumerationstjänsten är flexibel, så du väljer själv hur ofta du önskar leverans. Matkassen kommer välkyld och ingredienserna till varje recept ligger i separata påsar, så att du enkelt vet vad som ska användas till vilken rätt. Mängden är noga uträknad, för att undvika matsvinn.

Marley Spoon

Middagsfrid

Främst svenska råvaror

Matkassarna från Middagsfrid är fyllda med färska råvaror som är valda med omsorg. Här väljer man främst svenska råvaror och mycket av innehållet är även ekologiskt. Sedan 2007 erbjuder man hemleverans av matkassar, med goda och lättlagade recept, som är noggrant framtagna av ett menyplaneringsteam. Därefter har rätterna provats av en smakpanel. Middagsfrid har ingen bindningstid, så du kan enkelt pausa eller avsluta när du vill.

Middagsfrid

Mat & Ro

Matkassar på skånska råvaror

Det är enkelt att fastna i gamla hjulspår när det kommer till matlagning, särskilt när inspirationen tryter. Mat & Ro satsar på en mängd olika varianter på matkassar, som vidgar kundens vyer, med nya spännande recept som är enkla att laga. Du väljer själv om kassen ska innehålla kött, fisk eller vegetariskt – oavsett så väljs de finaste råvarorna ut från lokala odlare och producenter. Alla råvaror, som granskas innan leverans, kommer även i rätt mängd för att motverka matsvinn.

Mat & Ro

Årstiderna

Ekologiskt, vegetariskt eller veganskt

Årstidernas matkasse utsågs till den bästa under 2016. Det säger en hel del. Här satsar man bland annat på 100 procent ekologiska råvaror och kassar med vegetariskt, veganskt och glutenfritt innehåll – du väljer själv vad som passar dig och din familj bäst. Recepten, som är uppbyggda för att motverka matsvinn, är oftast snabb- och lättlagade och priset på matkassarna är något lägre än bland övriga aktörer. Årstiderna har ingen bindningstid.

Årstiderna