Guiden till citys bästa sushi

I Stockholm city finns det gott om spännande sushirestauranger väl värda ett besök. Kanske har du lite tid att slå ihjäl inför resan, eller så behöver du en avkopplande lunchpaus i shoppingen? Oavsett så kan du få ditt sushibegär tillfredsställt om du befinner dig i city. Det är inte alltid helt enkelt att veta vilket ställe som är värt att sikta in sig på. För att underlätta ditt beslut, och guida dig till det rätta stället för just dig och dina smaklökar, har vi här samlat de allra bästa restaurangerna med god sushi i city.

Sushi i varje stadsdel:

Hattori Sushi

Mitt pÄ Drottninggatan

Är du sugen på klassisk sushi tillgagad med de bästa tänkbara råvarorna? Klart du är! På Hattori Sushi Devil, beläget mitt på Drottninggatan, kan du välja bland ett brett utbud av klassiska sushibitar, sashimi och maki. Det finns även en gedigen meny bestående av smårätter och varmrätter – även i vegetarisk tappning för den som önskar det.

Sushi Koyama

Kvalitetssushi till bra pris

År 2011 öppnade Sushi Koyama upp i lokalerna på Mäster Samuelsgatan. Här kan du välja bland ett stort utbud av kvalitetssushi till bra priser. Du kan avnjuta din lunch eller middag här, men också välja att köpa med dig hem. Tänk dock på att de stänger ganska tidigt på kvällarna under vardagar, så om du siktar på take away gäller det att gå hit i tid.

  • Adress:

Tako

Underjordisk storkrog

På Tako bjuds du som gäst på ett elegant, asiatiskt koncept som genomsyrar allt från interiör till mat och dryck. Räkna med "late night dining", extra lyxig lunch och vackra cocktails. Restaurangen fokuserar på fusionrätter med influenser från Japan och Korea – inte minst sushi och grillat. Dagtid serveras lyxigare lunchrätter som nigiri/maki, bibimbap och bowls.

  • Adress:
    • Tako, Birger Jarlsgatan 29, Norrmalm/City/Östermalm

Tokyo Diner

I hjÀrtat av city

På Tokyo Diner kan du avnjuta riktigt god sushi i hjärtat av city, närmare bestämt i Hötorgshallen. Hit återvänder många stammisar, även om allt fler stockholmare och turister numera hittar hit. Här finner du massor av sushi på menyn, men om du skulle vilja mätta magen med något annat hittar du även rätter som sotad laxfilé och grillad tonfisk.

Sushi Yama

NĂ€ra Centralstationen

Restaurangkedjan Sushi Yama har, som namnet antyder, fullt fokus på att erbjuda god och smakrik sushi till sina gäster. Ett stenkast från Centralstationen, med huvudingången från Klarabergsviadukten, kan du avnjuta din sushi i en avslappnad miljö. Det går även bra att köra take away.

Nonni

Lagad frÄn grunden

På Nonni Sushi serveras du fräsch och god sushi i lagom storlek. Här trillar du in på en lunch eller middag om du är sugen på kvalitetssushi som är lagad från grunden. Om du vill slippa stå i kö går det bra att beställa take away, men restaurangen erbjuder även leverans till fester och konferenser, där allt från menyn går att beställa till större sällskap.

  • Adress:
    • Nonni, Klara östra kyrkogata 12, Norrmalm/City

Sushi Bar Ichiban

Ett stÀlle att minnas

Oavsett om du är förtjust i fisk, eller är en inbiten vegetarian, så är centralt belägna Sushi Bar Ichiban ett alternativ att lägga på minnet. Här kommer den populära japanska maträtten i flera olika tappningar – och med mycket kärlek bakom. Under luncherna kan det bli trångt, men du kan enkelt ta med dig din middag som take away.