Guiden till indiska restauranger i city

Sugen på masala, curry, sizlar, naan och andra godsaker från Indien? Visst finns det bra indiska restauranger även i Stockholms centrala delar. I kvarteren runt Hötorget och Drottninggatan kan du här och var äta indiskt till både lunch och middag. Genuin matlagning och avslappnad stämning präglar många indiska restauranger i city, men du kan även hitta modern streetfood med hållbart fokus i området. Här guidar vi till indiska restauranger i centrala Stockholm.

Indiska restauranger i varje stadsdel:

Indian Street Food & Co

Drottninggatan 73 A, City/Vasastan/Norrmalm

Modernt och hÄllbart

Populärt matcafé på Drottninggatan som satsar på modern indisk matlagning med ett hållbarhetsperspektiv. Här äter du streetfood i form av exempelvis kathi rolls – indiska tunnbrödsrullar fyllda med kyckling, paneer eller samosas. Indian Street Food har även flera andra restauranger samt en foodtruck i Stockholm.

Masala Masala

Sveavägen 34, City/Norrmalm

Stort utbud för veganer

Masala Masala är en indisk restaurang som sedan våren 2020 har en filial på Hötorget. Här äter du genuina rätter från Indien och länderna omkring. Bortsett från klassiker som tikka masala och sizlar kan du även räkna med att hitta ett generöst utbud av veganska och vegetariska rätter.

Cardamom

Luntmakargatan 42, City/Norrmalm

Variationsrikt

Sedan 2010 har Cardamom funnits på Luntmakargatan mitt i stan. En avslappnad restaurang som serverar traditionella indiska smaker till lunch och middag. Menyn är stor, med det mesta att förvänta sig från Indiens olika regioner och kulinariska kök.

Indian King

Västmannagatan 12, City/Vasastan/Norrmalm

Autentiska smaker

Bakom Indian King på Luntmakargatan står Suvash Banik, som är uppvuxen i Bangladesh och driver restaurangen tillsammans med sin fru. Här hämtar han inspiration från sin mammas matlagning och serverar autentiska rätter till lunch och middag, bland annat olika vegetariska och veganska alternativ.

Mandira

Apelbergsgatan 36, City/Norrmalm

NÄgot för alla

En kort promenad från Hötorget ligger den här indiska restaurangen som erbjuder något för alla. Välj bland allt från sizlar till curryrätter, biryani, vegetariska rätter och tillbehör. Oavsett om du föredrar något kryddstarkt eller lite mer medelstarkt kommer du att kunna hitta något som passar smaklökarna.

Mother India

Upplandsgatan 6, City/Vasastan/Norrmalm

Specialiteter frÄn moderlandet

I ett lugnt kvarter nära Drottninggatan serverar Mother India bland annat sizlar, indiska grytor, hemlagad curry och andra specialiteter. Skölj ner med en indisk öl och avrunda med den indiska desserten kulfi, saffranskryddad hemlagad glass med cashewnötter.