Guiden till indiska restauranger på Östermalm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Det indiska köket bjuder in med sina färgsprakande rätter, fyllda med smakrika kryddor och örter. Från tandoori och tikka masala till paneer och vindaloo, vi alla har väl vår go to-rätt när vi besöker en indisk restaurang. På Östermalm finns det ett gäng bra indiska restauranger som erbjuder såväl indisk finmat som välgjord streetfood och snabbmatsvarianter. Om du är sugen på de kryddstarka smakerna, har vi här satt ihop en guide till bra indiska restauranger på Östermalm.

Indiska restauranger i varje stadsdel:

Indian Palace

Sibyllegatan 20, Östermalm

Klassisk favorit

Indian Palace är centralt beläget på Sibyllegatan och erbjuder ett brett utbud av rätter från det indiska köket. Här hittar du många klassiska favoriter att njuta av, antingen på plats eller som take away hemma i soffan. De erbjuder även catering om du vill sätta indisk prägel på din tillställning.

Diwan

Valhallavägen 153, Östermalm/Gärdet

Hemtrevlig kvartersindier

På Diwan sitter du i mysigt ombonade lokaler, dekorerade med tavlor, textilier och tapeter. Sjunk ner i någon av sofforna och kika i menyn som består av både traditionellt indiska rätter samt internationella inslag.

Indian Stories

Jungfrugatan 6, Östermalm

Kreativa kombinationer

Ett stenkast från Östermalmstorg hittar du Indian Stories på Jungfrugatan. Här satsar man på färska råvaror som resulterar i indiska rätter där både tradition och innovation möts, i såväl smaker som ingredienser. Lunchmenyn är extra prisvärd och byts ut varje vecka.

Spice of India

Sturegatan 29, Östermalm

Knastrande sizlers

Spice of India serverar traditionella indiska rätter som rykande varma sizlers från tandooriugnen, smöriga masalasåser och spännande kryddblandningar. Här kan du även lägga till sides som klassisk raita, chutney och mangopickles.

East India

Kommendörsgatan 46, Östermalm

Fokus på eko

Syskonet till Indian Stories har både en rymlig matsal som rymmer även de största sällskapen, samt en lounge om du bara vill komma förbi på en indisk öl eller ett glas vin. På menyn hittar du autentisk indisk mat som till stor del är lagad på ekologiska råvaror.