Guiden till italienska restauranger på Kungsholmen

Vem gillar inte goda pastarätter och rykande färska pizzor? Kungsholmen har ett gäng bra italienska restauranger för dig som är sugen på pizza, pasta, tiramisu och andra italienska specialiteter. Beundra utsikten från Norr Mälarstrand, besök den klassiska kvarterskrogen på hörnet, eller testa en äkta napolitansk finpizza med goda toppings. Här guidar vi till Kungsholmens bästa italienska restauranger när du suktar efter smaker från Italien.

Italienska restauranger i varje stadsdel:

Trattorian

Norr Mälarstrand Kajplats 464, Kungsholmen

En bit av Toscana

Med sitt pittoreska läge på Norr Mälarstrand, alldeles vid vattnet, har den här italienska restaurangen länge varit en omtyckt oas. Menyn är full av genuina maträtter såsom egentillverkad pasta och vedugnsbakade pizzor, och atmosfären är avslappnad. Ta med dig hela familjen eller boka in en middag på tu man hand.

Dolce Vita

Kungsholmsgatan 16, Kungsholmen

Klassisk ristorante

Dolce Vita har funnits sedan 1984 och här påminner allt om Italien, från matlagningen till inredningen. På menyn hittar du italienska klassiker såsom pasta, pizza, kötträtter, fiskrätter och vegetariska rätter, samt italienska desserter och drycker. Självklart sätts stämningen med levande ljus och dov belysning.

Il Ponte

Franzéngatan 22, Kungsholmen

Italienskt på hörnet

Den här italienska kvarterskrogen ligger alldeles i närheten av Hornsbergs strand och har öppet för lunch och middag. Hit kommer du för att äta pizza, pasta och andra italienska maträtter till överkomliga priser, eller ta ett glas vin. Lokalen är liten, intim och opretentiös.

La Nonna

Fleminggatan 45, Kungsholmen

Mat och dryck från Italien

På Fleminggatan hittar du den här italienska restaurangen. Här serveras allt från antipasti till pastarätter, kött, fisk och italienska desserter såsom gelato och tiramisu. Det går även bra att kombinera maten med italienska viner och italiensk öl.

Trattoria Villa Romana

Kungsbroplan 1, Kungsholmen

Rustik miljö

Trattoria Villa Romana är en klassisk italienare som du hittar på Kungsbron. Här satsar man på krispig pizza direkt från vedugnen, hemgjord pasta samt fisk- och kötträtter. Miljön är mysigt ombonad med rustik inredning, mängder av levande ljus och kunnig personal.

Primo Artigiano

Hantverkargatan 76, Kungsholmen

Känd kvarterskrog

Primo Ciao Ciao förknippas ofta med sina traditionella pizzor, men självklart hittar du även pasta, kötträtter och italienska sötsaker på menyn. Vin, grappa, cocktails och andra italienska drycker serveras också, och på helgen dukas brunchen fram.

Italiana

Norr Mälarstrand 30, Kungsholmen

Något för alla

Italiana är en av Kungsholmens lite nyare italienska restauranger, belägen på Norr Mälarstrand i närheten av Stockholms stadshus. Här vill man lyfta fram både atmosfären och matlagningen från Italien. Antipasto, typiska pastarätter, kött, fisk och italienska desserter står på menyn.