Guiden till Kungsholmens bästa pizza

Kungsholmens matscen frodas och bjuder på mycket gott. Om det är en god pizza du suktar efter så kan du garanterat hitta det här. Stadsdelen har flera restauranger och pizzerior som kan konsten att grädda goda pizzor med bra råvaror och toppings. Oavsett om du vill ha en napolitansk finpizza eller en klassisk margherita på den lokala kvarterskrogen så lär du inte bli besviken. Här listar vi bra pizzaställen på Kungsholmen.

Pizzerior i varje stadsdel:

Fuori di Pizza

Hantverkargatan 78, Kungsholmen

Italien tur och retur

Bakom Fuori di Pizza står en far-och-son-duo från Italien som serverar långjästa pizzor med utvalda italienska råvaror, bland annat certifierat mjöl och ekologiska tomater. Menyn är full av klassiker för olika smaker och pizzorna går även att få i två olika storlekar. Förbered dig på en genuin pizzaupplevelse.

Trattorian

Norr Mälarstrand Kajplats 464, Kungsholmen

Omtyckt oas

Trattorian har länge varit en omtyckt oas på Norr Mälarstrand med ombonad miljö och italienska smaker. Här kan man bland annat festa loss på traditionella pizzor såsom margherita eller funghi. Varför inte beställa in flera och dela dem med varandra? Pizzadegen är vegansk och får jäsa i 48 timmar.

Primo Ciao Ciao

Hantverkargatan 76, Kungsholmen

Traditionella recept

Den italienska kvarterskrogen på Hantverkargatan förknippas inte minst med sina vedugnsbakade pizzor, som är tillagade enligt traditionella recept. Här hittar du klassiker som diavola, vesuvio, capricciosa och margherita, samt "bianco"-pizzor utan tomatsås. Kombinera med ett glas vin om du känner för det.

Brödernas

Scheelegatan, Kungsholmen

Fokus pÄ hamburgare och pizza

Restaurangkedjan Brödernas satsar på hamburgare och pizza av hög kvalitet, men de serverar även cocktails och öl för den som bara vill ta ett glas. Pizzorna inkluderar många klassiska varianter, men du hittar även lite lyxigare alternativ såsom tryffelpizza och löjromspizza.

Italiana

Norr Mälarstrand 30, Kungsholmen

Klassiskt rakt igenom

Italiana finns på flera ställen i Stockholm och här är ambitionen att servera det bästa som Italien har att erbjuda. Självklart erbjuds pizzor med traditionella smaker, allt från margherita till quattro formaggi. Lokalen på Norr Mälarstrand är lika klassisk som menyn.