Guiden till Kungsholmens bästa sushi

För sushifantasten erbjuder Kungsholmen såväl enkla sushibarer som nytänkande koncept och innovativa smaker. Här kan du stilla begäret med en helt vanlig sushilunch eller testa kvällsutbudet av kvarterskrogar, barer och restauranger som riktar in sig på den japanska favoriten. Kanske är du sugen på en IPA eller cocktail till? Vi guidar till Kungsholmens bästa sushirestauranger, från Fridhemsplan till Hornsbergs Strand.

Sushi i varje stadsdel:

Roppongi

FöregÄngare

Roppongi slog upp dörrarna redan 1994 och har sedan dess varit en självklar sushidestination på Kungsholmen. Här kan såväl traditionalisten som den lite mer nyfikna hitta favoriter på menyn, och det går även att beställa endast en eller två bitar. Utöver sushi serveras också andra japanska varmrätter och förrätter.

  • Adress:
    • Roppongi, Hantverkargatan 76, Kungsholmen

Masahiro Sushi

Bred sushibar

Nära Hornsbergs Strand hittar du sushibaren Masahiro som serverar ett brett utbud av sushi och andra japanska rätter. För sushiälskaren finns bland annat vegetarisk sushi, hot spicy tuna, California roll och andra varianter att välja bland. Ät på plats eller hämta med. Sommartid är uteserveringen ett tips.

Senshi Sushibar

Tokyo tur och retur

Stig in i ett Tokyo i miniformat. Senshi Sushibar förmedlar den rätta känslan med bilder av neonljus och en lång bar där man kan slå sig ner och se kockarna jobba. Här ligger fokus på mathantverk och fina, säsongsanpassade råvaror. Chef's table är något av en specialitet, men det går såklart även att nöja sig med ordinarie meny och takeaway. Ett tips till finsmakaren.

Mirror

Sushi och drinkar

Vill du ha både sushi och cocktails på samma gång, då är det hit du ska bege dig. Mirror är nämligen inget mindre än en cocktailbar med sushi på menyn. Urvalet av sushirätter är relativt nytänkande, precis som mötet mellan sushi och drinkar är i sig.

  • Adress:
    • Mirror, Drottningholmsvägen 16, Kungsholmen

Esuki Sushi

Oanad sushifavorit

Ambitiöst sushiställe vid Hornsbergs Strand som serverar ett sushiutbud med variation, men också andra rätter som bland annat poké bowls, dumplings och bibimbap. På sushisidan hittar du bland annat vegetariska alternativ och ett gäng olika rolls.

Pong Lindhagen

NÄgot för alla

Med sina 400 sittplatser och olika asiatiska avdelningar är Pong Lindhagen en av stans största restauranger, och valmöjligheter finns det givetvis gott om här. Välj och vraka mellan allt från koreansk BBQ-buffé till dim sum och sushi. Här finns det garanterat något för alla.