Guiden till leksaksaffärer i Stockholm

Barn har en magisk förmåga att kunna leka med i princip vad som helst – pinnar, kottar, ett tygstycke eller en påhittad osynlig kompis. Men ibland är det extra kul att leka med leksaker då dessa kan trigga igång fantasin och hjälpa barnen att lära sig helt nya saker. Rädda världen i en Batman-kostym eller lös ett spännande mysterium – bara fantasin sätter gränser. För att hjälpa till lite på traven har vi satt ihop en guide till några av Stockholms bästa leksaksaffärer där du kan hitta leksaker för alla åldrar och intressen.

World of Toys

5 adresser

En barnslig värld

Precis som namnet antyder erbjuder World of Toys ett brett sortiment av både klassiska och trendiga leksaker, samt produkter inom lärande. Butikskedjan har även ett urval av unika produkter från både utländska och mindre leverantörer som man inte hittar överallt.

Lattjo Toystore

Dalagatan 9L, Vasastan

Klassisk leksaksbutik

Lattjo Toystore är en intim och personlig leksaksbutik med klassiska och traditionella leksaker för alla åldrar. Be den trevliga personalen om hjälp för att hitta det du söker. För den miljömedvetna finns dessutom ett urval av miljövänliga och giftfria leksaker, då många är gjorda i trä.

EcoSTHLM

Katarina Bangata 17, Södermalm

Miljövänligt för stora och små

För dig som vill säkerställa att barnens leksaker inte är miljöbovar är det här butiken för dig. EcoSTHLM är specialiserad på leksaker som inte påverkar miljön och hälsan negativt. Utbudet är brett med allt från träleksaker till spel, pyssel och nappar men också produkter för vuxna – allt med miljö och hälsa i fokus.

Leksaksborgen

3 adresser

Historisk butik

Leksaksborgens butik på Östermalmstorg är en av Stockholms äldsta leksaksaffärer och slog upp portarna redan 1953. Det är en klassisk leksaksbutik med leksaker från både traditionella nordiska varumärken, men också mer unika och moderna produkter från andra länder.

Krabat

Folkungagatan 79, Södermalm

Fantasifull lek

En skojig liten butik fylld till bredden med leksaker i alla utföranden och modeller. Du hittar allt från träleksaker och mjuka gosedjur till utklädnader och instrument. Här är det bara fantasin som sätter gränser och det finns garanterat något för alla intressen och åldrar.

Happies Sjöstaden

Hammarby allé 88, Hammarby sjöstad

Ett barns paradis

På Happies leksaksaffär i Hammarby Sjöstad sätter man barnens fantasi i fokus. Här finns mängder av utklädningskläder som ger en möjligheten att vara vem man vill. Här hittar du också en hel del pyssel och perfekta födelsedagspresenter.

Lekia

Liljeholmstorget 5, Hägersten-Liljeholmen

Gott och blandat för alla

Hos Nordens största leksakskedja finns mycket att välja på – leksaker, pyssel, utklädnader och baby-tillbehör för att nämna några. Lekia har något för alla smaker, åldrar och behov. Här samsas gamla klassiker tillsammans med helt färska nyheter på hyllorna.

Kalejdoskop

Stora Nygatan 34, Gamla stan

Nytt och gammalt

På Kalejdoskop vill man uppmuntra barn till kreativitet och lek genom färgglada leksaker, pyssel och barnböcker. Här har man en särskild fäbless för gammaldagsa retroleksaker, men har även nyare varianter med fokus på design.