Guiden till mysiga herrgårdar i Stockholm

Är det dags för en lantlig weekend, pampig fest, ett romantiskt bröllop eller helt enkelt bara en mysig liten dagsutflykt? Runtomkring Stockholm hittar du vackra herrgårdar som erbjuder allt från fikapauser till övernattning och storslagna event. Njut av lugnet för en liten stund eller tillbringa en hel helg med att bada bastu, gå på spa, äta gott och ta långa promenader i naturen. Här guidar vi till mysiga herrgårdar i Stockholm där du kan varva ner eller ordna fest.

HerrgÄrdar med övernattning

SmÄdalarö GÄrd

Smådalarö Gård, Haninge

SkÀrgÄrdshotell med mÄnga aktiviteter

Smådalarö Gård upplevs kanske snarare som ett händelserikt skärgårdshotell än en klassisk herrgård. Här kan man tillbringa en hel weekend med att koppla av och ägna sig åt aktiviteter som golf, padel och bastubad. I deras skärgårdskrog varvas dessutom klassiska brasserirätter med uppträdanden av svenska liveartister.

Thoresta HerrgÄrd

Thoresta Herrgård

Mitt i naturen

Unna dig en weekend utanför stan i naturnära miljö på Thoresta Herrgård. Här bor du med gångavstånd till Mälaren med tillgång till gröna promenadstråk, badbryggor och flera aktiviteter. I restaurangen serveras en rustik meny på säsongsbaserade råvaror som kommer från närliggande gårdar.

SĂ€by SĂ€teri

Eknäsvägen, Skärgården/Värmdö

Tillbaka till naturen

Pittoresk herrgård på Ingarö med 59 hotellrum och natursköna omgivningar. Säby Säteri fungerar lika bra för bröllop och fest som för en lugn helg nära skärgården med bastubad och mat. Den som vill kan dessutom bo lite mer privat i ett eget torp från 1800-talet, utrustat med kök och badrum.

Krusenberg HerrgÄrd

Krusenberg

En riktig herrgÄrdsweekend

Om du vill ta dig lite längre från stan och satsa på en riktig herrgårdsweekend, då har Krusenbergs Herrgård utanför Uppsala mycket att erbjuda. Romantiska rum i historisk miljö, prisbelönt restaurang, spa, gym och bastubad vid Mälarens strand – vad mer kan man önska av en helg på en herrgård?

HerrgÄrdar utan övernattning

Nyckelvikens HerrgÄrd

Nyckelvikens herrgård, Nacka

Luncha och fika i 1700-talsmiljö

I Nacka ligger denna mysiga 1700-talsgård som arrangerar fest, bröllop, konferenser och mycket mer. Du som vill ta en fika eller äta lunch ska besöka Nyckelvikens Herrgård på helgerna, då de serverar mat, mackor och hemgjorda bakverk. Slå dig ner på deras terrass och njut av utsikten över Saltsjön.

Elfviks HerrgÄrd

Elfviksvägen 152, Lidingö

Brunch i Bellmans miljö

På helgerna har Elfviks Herrgård på Lidingö öppet för alla som vill avrunda veckan men en brunch, ta en fika framför brasan eller mysa på terrassen. Gården har anor från 1700-talet och besöktes av Bellman när den var nybyggd. Idag används den framförallt till möten, fester, bröllop och mottagningar.

SkÀrholmens GÄrd

Skärholmens gårdsväg 26, Skärholmen

Mysigt strandcafé

Med sitt idylliska läge precis vid Mälaren är Skärholmens Gård ett trevligt ställe att ordna fester och events på. Från maj till september brukar de även öppna upp sitt lilla strandcafé med vacker utsikt över vattnet – perfekt för den som vill slå sig ner och fika, äta eller svalka sig med en glass lagom till helgen.