Guiden till mysiga restauranger på Djurgården

Djurgården i sig är en av Stockholms mest mysiga platser att befinna sig på, så det är därför inte helt överraskande att det finns flertalet mysiga restauranger här. Oavsett vilken årstid det är, lovar vi att du kan hitta en restaurang som passar just dina önskemål och som lever upp till dina krav gällande mysfaktor. Anrika värdshus och prisbelönta krogar med stjärnor i Guide Michelin är den gemensamma nämnaren på våra tips. Här är vår guide till mysiga restauranger på Djurgården, som är väl värda ett besök.

Mysiga restauranger i varje stadsdel:

Ulla Winbladh

Rosendalsvägen 8, Djurgården

Anor från 1800-talet

Det klassiska värdshuset är en av alla kronjuveler på Djurgården, där du kan njuta av mat i toppklass i en vacker och avslappnad miljö. Menyn speglar Sveriges gamla mattraditioner och bjuder på traditionell husmanskost efter säsong. Lokalen rymmer olika avdelningar, från den mer rustika till den ljusa matsalen och den lite murriga baren. På sommaren öppnar man upp den grönskande uteserveringen.

Oaxen Slip & Oaxen Krog

2 adresser

Prisat och hyllat

Oaxen Krog, som ligger vägg i vägg med Slip, är en lyxrestaurang i världsklass med två stjärnor i Guide Michelin, medan Slipen är en ambitiös mellanklasskrog. Komplexet ligger precis vid vattnet och har flera meter i takhöjd med fönster från golv till tak. I taket hänger roddbåtar och andra marina detaljer och inredningen i övrigt går i en unik lantlig skärgårdsstil. På Krogen kan du välja mellan en sex- eller tiorätters avsmakningsmeny.

Villa Godthem

Rosendalsvägen 9, Djurgården

En riktig klassiker

År 2011 nyinvigdes Villa Godthem av kungen och drottningen efter en omfattande renovering. Tack vare restaureringen kan restaurangen stoltsera med matsal, café och en veranda med klassiskt skärgårdsstuk. Här serveras svensk gastronomi, tillagat på modernt sätt, och du hittar allt från den klassiska plankan till rätter som råraka, sillbricka och Wallenbergare.

Djurgårdsbrunns Värdshus

Djurgårdsbrunnsvägen 68, Djurgården/Gärdet

Precis vid vattnet

Bara en promenad från storstadens stress hittar du Djurgårdsbrunns Värdshus, beläget precis vid vattnet. Här serveras allt från svenska klassiker, till franska och sydeuropeiska smaker i en familjär och härlig atmosfär. Glid in och slå dig ner framför en brasa under en kylig höstdag, eller spela ett parti boule en varm sommardag. Ett besök här är mer än bara en matupplevelse, det är en utflykt som passar alla olika typer av sällskap.

Villa Källhagen

Djurgårdsbrunnsvägen 10, Djurgården/Gärdet

Restaurang och hotell

På klassiska Villa Källhagen äter (och bor) du i en lantlig miljö. Här serveras lunch, middag och brunch – även för större sällskap. Under varma sommardagar går det även bra att avnjuta sin måltid ute på gården, med utsikt över Djurgårdskanalen. Brunchen på helgerna är en riktig klassiker och bokning av bord är ett måste, då den lockar till sig både stockholmare och turister.

Rosendals Wärdshus

Rosendalsterrassen 3, Djurgården

Erbjuder det mesta

Anrika Rosendals Wärdshus arrangerar bröllop, fester, konferenser, provningar, affärstillställningar och event året om. Här kan du och ditt sällskap njuta av lunch, middag, grillbuffé, afternoon tea, kräftskiva, gåsamiddag och julbord – beroende på vilken tid på året du planerar att göra ditt besök i denna mysiga och grönskande miljö.