Guiden till prisvärda restauranger i Gamla stan

Gamla stan förknippas kanske mest med smala gränder fulla av turister, souvenirbutiker och historiska byggnader. Tittar man lite extra noga kan man även finna riktiga restaurangpärlor här – från finkrogar till intima bistros och kvarterskrogar. En kväll på restaurang i Gamla stan behöver inte betyda att du länsar plånboken, flera ställen erbjuder nämligen prisvärda restaurangupplevelser där du får mycket för pengarna. Nedan har vi samlat prisvärda och budgetvänliga restauranger i Gamla stan.

Prisvärda restauranger i varje stadsdel:

ÖsterlĂ„nggatan 17

Österlånggatan 17, Gamla stan

Internationell bistro

Bockholmengruppens kvarterskoncept på Österlånggatan serverar klassiska bistrorätter från hela världen. Allt från omeletter och schnitzel, till köttbullar och grillade kötträtter samsas på den internationella menyn där det finns något för alla. Missa inte den populära uteserveringen under sommarhalvåret.

Kornhamnstorg No 53

Kornhamnstorg 53, Gamla stan

Europeiska smÄrÀtter

I en familjär atmosfär levererar Kornhamnstorg No 53 smårätter med främst europeiska smaker. Här sitter ni en klassisk bistromiljö som för tankarna till Paris, medan ni avnjuter smårätter som patatas bravas, langos och tryffelrisotto.

  • Prisexempel: Smårätter ca 89-120 kr

Matrosen Smörrebröd

Skeppsbron 24, Gamla stan

SĂ€songsbaserad meny

Mitt på Skeppsbron hittar du Matrosen Smörrebröd, som i en intim och charmig miljö serverar just den danska delikatessen smörrebröd. Basen är ekologiskt rågbröd som sedan fylls med olika pålägg som klassisk skagenröra, varmrökt lax och currykyckling.

Kagges

Lilla Nygatan 21, Gamla stan

Skandinaviska mellanrÀtter

Den avslappnade krogen Kagges serverar ambitiösa små- och mellanrätter, och här varierar man menyn efter säsong och känsla – helt utan regler. Med utgångspunkt i det skandinaviska köket serverar man vällagade rätter och erbjuder en noggrant utvald vinlista.

Bakfickan Djuret

Lilla Nygatan 5, Gamla stan

HÄllbara köttrÀtter

Som namnet antyder serverar Djuret främst kötträtter av hög kvalitet, men man erbjuder även vegetariska rätter samt rätter från havet. Alla råvaror är ekologiska, närproducerade och serveras med biodynamiskt odlade grönsaker. Här väljer du mellan olika fasta menyer, med det bästa köket har att erbjuda.

  • Prisexempel: Fast meny ca 250-375 kr per person