Guiden till restauranger med buffé i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Ibland kan det vara trevligt att gå loss på en god buffé, inte minst när beslutsångesten smyger sig på och smaklökarna vill ha lite variation. Även om vi inte har något överflöd av restauranger som serverar buffé i Stockholm, så finns det ändå ett gäng som erbjuder bra buffémat. Stan har bland annat flera omtyckta restauranger som serverar vegetarisk buffé hela dagen, och du som suktar efter en stor asiatisk buffé kan självklart också hitta ställen som passar. Här guidar vi till Stockholms bästa restauranger med buffé.

Hermans

Fjällgatan 23, Södermalm

Söderklassiker

Är du vegetarian eller vegan så har du förmodligen inte missat Hermans, ett av stans mest väletablerade vegoställen. Deras gröna buffé har serverats till lunch och middag sedan 90-talet och idag är den helt växtbaserad. Till maten ingår hembakat bröd, ekologiskt kaffe och te, för att inte tala om utsikten från Söders höjder.

Ri Cora

Götgatan 93, Skanstull/Södermalm

Smaker frÄn hela Asien

Ri Cora, som ligger i en gammal biograf på Götgatan, har stans största asiatiska buffé (om man får tro dem själva). Här kan du äta buffé till både lunch och middag under hela veckan, fylld med asiatiska smaker i form av sushi, grillat, varmt, kallt, frukt, grönt och desserter.

Pong

6 adresser

Asiatisk kvÀllsbuffé

Ponggruppens restauranger serverar en dignande kvällsbuffé med en mängd olika asiatiska rätter. Du som vill ha lite av varje kan fylla tallriken med allt från förrätter till sushi, varmrätter, dim sum, desserter, frukt och glass. Buffén serveras varje dag hela veckan.

LĂ©gumes

2 adresser

Vegetariskt pÄ Söder

Hos matcaféet Légumes erbjuder man en vegetarisk buffé till ett ovanligt snällt pris. Smakerna kommer från länderna kring Medelhavet, med bufférätter som moussaka, kikärtssallad och hummus. Ät på plats eller hämta med din mat som take away.

Ethiostar

Saltmätargatan 19A, Vasastan

Etiopisk middagsbuffé

Är du sugen på genuin etiopisk mat, då kan du få en hel middagsbuffé på Ethiostar som ligger i Vasastan. Restaurangen har buffémat för både köttätare och veganer. I buffén ingår åtta rätter som fylls på efter behov.

Hermitage

Stora Nygatan 11, Gamla stan

Grönt i Gamla stan

Den vegetariska restaurangen Hermitage i Gamla stan erbjuder både buffé och varmrätter för dig med stor aptit. Gå loss på vegetariska grytor, lasagne, soppor, ugnsbakad potatis, sallader, hembakat bröd, hummus och mycket mer. Det mesta är ekologiskt.

Rice Asian Restaurant & Bar

Nybrogatan 16, Östermalm

Asiatisk crossover

I många år har Rice serverat sin asiatiska blandbuffé på Nybrogatan 16. Här kan du mätta magen med rätter från olika asiatiska kök, det vill säga allt från pekinganka till sushi, thailändska curryrätter, vietnamesiska rätter, sallad, desserter, glass och färsk frukt.

Seyhmus

Varvsgatan 29, Södermalm

EkovÀnligt

Seyhmus Vegetariska ligger nära Högalidsparken i Hornstull och drivs av Seyhmus Ceylan, som satsar på vegetarisk mat med ekologiska råvaror. Buffén är fylld med olika röror, sallader, varmrätter, soppa och bröd. Tänk dock på att restaurangen stänger tidigt.