Guiden till Södermalms bästa sushi

Antalet sushiälskare i Sverige ökar för varje dag som går, och det är en perfekt måltid för den som älskar snabbt och gott, men som samtidigt uppskattar när det är fräscht och nytänkande. Det finns ett flertal restauranger som serverar sushi på Södermalm. Här kan du hitta allt från mindre kvarterskrogar med ett bra utbud, till finare alternativ med gedigna menyer och sushi i diverse varianter. För att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln guidar vi dig här till Södermalms bästa sushi.

Sushi i varje stadsdel:

Ljunggren

Götgatan 36, Södermalm

Mitt på Götgatsbacken

Ljunggren i Brunogallerian har blivit ett populärt tillhåll för alla som älskar sushi och andra varianter av asiatisk mat, goda drinkar och en härligt avslappnad stämning. På menyn finns sushirätter som görs på högkvalitativa råvaror, men också asiatiska varmrätter. Sushin kommer i både modern och klassisk tappning.

Akki Sushi

Långholmsgatan/Hornsbruksgatan, Hornstull/Södermalm

Lever upp till ryktet

Akki Sushi har länge varit ett populärt sushiställe bland stockholmarna. Sedan hösten 2013 har restaurangen huserat längst ner i Hornstullsgallerian. På menyn hittar du alla klassiska alternativ, till rimliga priser, som du kan välja att antingen avnjuta på plats eller ta med dig hem.

Blue Light Yokohama

Åsögatan 170, Södermalm

Sushikonst utan tillsatser

På medvetna Blue Light Yokohama, BLY, är det hälsosam sushi utan tillsatser som gäller – här snackar vi ett genuint alternativ till den japanska snabbmatskulturen. På menyn, som genomsyras av nytänkande och spännande kombinationer, hittar du flera varianter som du kanske inte har testat innan. Du hittar även flera vegetariska alternativ, för den som hellre vill ha det.

Samba Sushi

Götgatan 28, Södermalm

Mitt i pulsen

Mitt i hjärtat av Södermalm, närmare bestämt på Götgatan, hittar du Samba Sushi. Här kan du avnjuta en fräsch sushilunch, eller middag, i sober barmiljö med det myllrande folklivet precis utanför fönstret. På menyn hittar du även sashimi, chirashi, vegansk sushi och smårätter. För den som ska anordna fest går det att beställa skräddarsydda festfat.

Okonomi

Torkel Knutssonsgatan 31, Södermalm

Rejäla portioner

Sushirestaurangen Okonomi på Torkel Knutssonsgatan kan se spartansk ut, men maten de serverar är defintivit motsatsen till det. Till bra priser kan du avnjuta rejäla portioner som du garanterat blir mätt på. Sushin är tillagad på färska råvaror och smakar lika bra att äta på plats, som att ta med sig som takeaway.

Sakae Sushi

Ringvägen 54, Södermalm

Ambitiösa varianter

Den omtyckta sushirestaurangen Sakae Sushi, som huserar på Ringvägen, finns till för både sittande matgäster och för de som väljer takeaway. Här kan du njuta av god och smakrik sushi i kreativa och ambitiösa varianter. Portionerna är dessutom i en bra storlek som defintivt mättar magen.

Folkunga Sushi

Folkungagatan 110, Södermalm

Tio års erfarenhet

På Folkunga Sushi kan du njuta av färska sushibitar och sashimi. Restaurangen, som har över tio års erfarenhet i sushibranschen, serverar även kalla och varma japanska rätter som alla håller hög kvalitet. Sugen på misosoppa eller japanskt te till maten? Lugn – det finns givetvis också här.

Medo Sushi

Ringvägen 115, Skanstull/Södermalm

Ät fräscht i Skanstull

I hjärtat av Skanstull, belägen mitt i Ringens köpcentrum, hittar du Medo Sushi. Restaurangen erbjuder färsk nygjord sushi som du och ditt sällskap kan njuta av före, under eller efter shoppingrundan. Ett stort plus är priset och storleken på portionerna – du kommer garanterat att bli mätt och belåten.

Barbro

Hornstulls strand 13, Hornstull/Södermalm

I hjärtat av Hornstull

I hippa Hornstull hittar du Barbro, restaurangen vars koncept är asiatiska mellanrätter som beställs in och delas vid bordet. På menyn finns det ett brett sortiment med rätter så som sushi, sashimi, tempurafriterad spicy tuna och maki. Det finns även ett stort utbud av passande dryck. Vare sig du äter fisk, eller är vegetarian, kommer du att hitta en rätt som passar dig.

Indio Kitchen

Kocksgatan 52, Södermalm

Sveriges första nikkei-restaurang

Indio Kitchen är Sveriges första nikkei-restaurang; rätter tillagade på peruanska råvaror enligt japanska recept och traditioner. Njut av sashimi, maki eller combos med blandad sushi. Rätten Lima To Tokyo tillåter dig att smaka en kombination av både peruanska och japanska sushibitar. För den som vill resa i nikkei-världen går det att boka en sittning vid chef's table.