Guiden till söndagsöppna restauranger i Stockholm

Vad är väl mysigare än att träffas och äta söndagsmiddag i slutet av veckan? Extra trevligt är det så klart på restaurang. För att göra nöjet ännu större guidar vi här till ett gäng söndagsöppna restauranger i Stockholm för den som vill avrunda helgen med att äta ute. Skjut upp måndagsstressen och njut av smakrika långkok, förkomponerade söndagsmenyer, asiatiska favoriter och smarriga pizzor. Eller varför inte lite tapas? Nedan hittar du våra bästa tips på sköna Stockholmskrogar som även har öppet på söndagar.

Bistroteket: Långkok för alla
På denna omtyckta bistro nära Nytorget råder det full aktivitet från morgon till kväll, och här är det fritt fram att samla familjen eller vännerna för en gemensam söndagsmiddag. Menyn är säsongsanpassad och erbjuder allt från hamburgare till långkok i mellanklassen.
Mer information: Bistroteket, Bondegatan 54, Södermalm

 
Bistroteket

Tjoget: Skönt häng sju dagar i veckan
Avsluta veckan på hippa helhetskonceptet Tjoget i Hornstull. I restaurangen Linje Tio serveras både mellanrätter och varmrätter med influenser från kontinenten och man kan alltid räkna med lika skön och stimmig stämning, oavsett veckodag.
Mer information: Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Södermalm


Linje Tio

Broms: Bistro möter delikatesser
Broms har blivit en riktig kvartersfavorit med bistro och delikatessbutik under samma tak. Här är det öppet från morgon till kväll hela veckan, och söndagar är alltså inget undantag. Festa loss på allt från ostron till fransk gårdskyckling, köttbullar och sallad med asiatiska influenser.
Mer information: Broms, Karlavägen 76, Östermalm


Broms

Villa Godthem: Djurgårdsklassiker
I en gammal grosshandlarvilla ute på Djurgården serverar Villa Godthem söndagsmiddag för hela familjen eller kompisgänget. Middagen består av en trerättersmeny, medan barnen serveras hemtrillade köttbullar. Här är det mysigt att samlas och umgås.
Mer information: Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården


Villa Godthem

Proviant Östermalm: Speciell söndagsmiddag
Varje söndag serverar klassiska kvartersbistron Proviant på Sturegatan en renodlad söndagsmiddag bestående av både à la carte-rätter och en förkomponerad meny. Maten går i traditionellt svensk-franskt stuk och för de minsta erbjuds barnbiff med pommes frites eller pannkaka.
Mer information: Proviant Östermalm, Sturegatan 19, Östermalm

Eatery Social Skanstull: Smårätter från Sydamerika
Varför inte dela på latinamerikanska smårätter, såsom hemgjorda tortillas, tacos, ceviche och sydamerikanska hamburgare? Marcus Samuelssons sociala krog inne på Clarion Hotel har community tables med gott om plats för hela familjen eller kompisgänget. Här flödar det av mexikanska och peruanska influenser.
Mer information: Eatery Social Skanstull, Ringvägen 98, Södermalm


Eatery Social Skanstull

Bistro Bon: Söndag i Sofo
Här bjuds det på franska bistrorätter och barhäng hela veckan. Bistro Bon är inte minst kända för den populära wagyu-burgaren med gruyère, men du hittar även skaldjur, grillat och andra klassiker på menyn. Vissa rätter finns i hel- och halvportion.
Mer information: Bistro Bon, Renstiernas gatan 30, Södermalm

 
Bistro Bon

Bar Nombre: Spansk-nordiskt
Sedan starten 2011 har Vasastanskrogen Bar Nombre gjort succé med spanska influenser, svenska råvaror och mycket AW-häng. Hit hittar en bred mix av bargäster och hungriga krogbesökare som gärna äter, umgås och tar ett glas vin i familjär miljö.
Mer information: Bar Nombre, Odengatan 36, Vasastan


Bar Nombre

PA & Co: Skaparna av gino
Bistro Süd-syskonet på Riddargatsbacken är inte bara ett av stans mest kända stammis- och författarhak; krogen ligger även bakom 90-talsdesserten gino. Avrunda veckan med skön stämning och något frestande från griffeltavlan.
Mer information: PA & Co, Riddargatan 8, Östermalm

Paradiso: Söndagsmenyn
Den ambitiösa kvarterskrogen vid Mariatorget drivs av folk från bland annat Linje Tio, och även här är det öppet i slutet av veckan. På söndagar serveras en förkomponerad söndagsmeny med fyra rätter, bland annat vongolemusslor samt äppelpaj till dessert.
Mer information: Paradiso, Timmermansgatan 24, Södermalm


Paradiso

Urban Deli: Hängvänligt hela veckan
Det tycks inte finnas något som Urban Deli inte erbjuder. Självklart har de öppet på söndagar. Välj bland både små och stora rätter; allt från skaldjur till olika kötträtter och säsongsbetonade sallader. Mycket kommer direkt från saluhallen.
Mer information: Urban Deli Sveavägen, Sveavägen 44, City


Urban Deli

Agnes: Hett söndagsalternativ på Kungsholmen
Agnes ligger i El Diablos gamla lokaler och drivs av tre krögare med erfarenhet från bland annat Tranan och Boqueria. Här kan man gå loss på och variera mellan smårätter, varmrätter och menyer att dela på. Njut av både långbord och öppet kök.
Mer information: Restaurang Agnes, Norra Agnegatan 43, Kungsholmen

Ho's: Asienfavorit
Überpopulära och prisbelönta Ho's i Hornstull kan man räkna med även på söndagarna. Hit hittar många vänner och familjer för att äta genuint kinesiska rätter i avslappnad miljö, och för den som är sugen på thaimat ligger syskonet bara några steg bort.
Mer information: Ho's Kina, Hornsgatan 151, Södermalm
Mer information: Ho's Thai, Hornsgatan 147, Södermalm

Nytorget 6, Nybrogatan 38 & Österlånggatan 17: Socialt framgångskoncept
Stimmig atmosfär, generösa öppettider, humana priser och vällagad mat. Det är framgångskonceptet bakom Bockholmens populära kvarterskrogar som idag finns på Södermalm, Östermalm och i Gamla Stan. Runda av veckan med små och stora serveringar influerade av när och fjärran. Här snålas det inte med alternativ.
Mer information: Nytorget 6, Nytorget 6, Södermalm
Mer information: Nybrogatan 38, Nybrogatan 38, Östermalm

Mer information: Österlånggatan 17, Österlånggatan 17, Gamla Stan


Nytorget 6 & Österlånggatan 17

Yuc!: Trendiga tacos
Hajpade Yuc! har gett stockholmarna mersmak för prisvärd mexikansk fusion, tequila och mezcal. Pricka in en söndag och avrunda veckan med tacos, ceviche och livad stämning.
Mer information: Yuc!, Norrtullsgatan 15, Vasastan

Brasserie Balzac: Söndag som i Paris eller NYC
Influenserna från Paris och NYC flödar på Brasserie Balzac i Vasastan, en rymlig fransos som drivs av folk från ställen som Boqueria och Mäster Anders. Här fylls menyn av såväl hors d'oeuvres (smårätter) som huvudrätter i stil med blåmusslor och råbiff. Fint franskt slut på veckan.
Mer information: Brasserie Balzac, Odengatan 26, Vasastan

 
Brasserie Balzac

Barbro: Japansk matmagi
Under Liljeholmsbron skapas japansk matmagi även på söndagar. Barbro är litet, intimt och vansinnigt populärt för sina innovativa mellanrätter, och på undervåningen huserar dessutom ställets biobar med extra sittplatser mycket annat att erbjuda.
Mer information: Barbro, Hornstulls Strand 13, Södermalm


Barbro

Sthlm Tapas: Internationella smårätter
Vad är väl mer socialt än att umgås över ett gäng tapas? Här har rätterna fått influenser från hela världen, så räkna med allt från svenskt till spanskt och asiatiskt på bordet. Perfekt för sällskapet med varierande önskemål.
Mer information: Sthlm Tapas Kungsholmen, Pontonjärgatan 28, Kungsholmen


Sthlm Tapas

The Churchill Arms: Söndagsstek helt i Churchills smak
Här dukar man fram en klassisk Sunday Roast som hade fallit både Churchill och Elvis i smaken. Passa på att njuta av den brittiska pubmiljön och avrunda eventuellt även veckan med en London Pride.
Mer information: The Churchill Arms, Tulegatan 21, Vasastan


The Churchill Arms

Avrunda veckan med finpizza

Babette: Eftertraktat
Lilla Babette är en del av Roslagsgatan heta krogstråk och att få plats här är inte alltid helt lätt. Omtalade pizzor, innovativa smårätter och proffsig vinlista står till buds sju dagar i veckan, och vad kan väl vara mer passande en söndagsafton?
Mer information: Babette, Roslagsgatan 6, Vasastan

Crispy Pizza Bistro: "Sharing is caring"
På den här rustika finpizzerian görs pizzorna på ekologiskt mjöl från Saltå kvarn och delas i slices så att hela sällskapet kan smaka. Det går även att hitta sallader, flatbread och chicken wings, samt kombinera med svenskt mikrobryggt öl.
Mer information: Crispy Pizza Bistro, Upplandsgatan 45, Vasastan


Crispy Pizza

800 grader: Nytt och klassiskt
Ta plats bland pinnstolar och långbord och välj en favorit från den begränsade pizzamenyn med både nya och klassiska smaker. Bland annat hittas veckans pizza, lagad på säsongens råvaror.
Mer information: 800 grader, Sigtunagatan 17, Vasastan

Bistro Bananas: Poppis-pizza
Populär pizzabistro på Skånegatan som även serverar diverse varmrätter som ligger rätt i tiden. Hit kommer många dock just för pizzan, som serveras direkt från vedugnen. Öppet till sent hela veckan.
Mer information: Bistro Bananas, Skånegatan 47, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Familjevänligt: Familjevänliga restauranger i Stockholm
- Sen middag: Här hittar du restauranger där köket stänger sent i Stockholm
- Finpizza: Finpizzaguiden - Stockholms bästa pizza
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Franskt: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger

Om guiden till söndagsöppna restauranger i Stockholm
Guiden till restauranger som har söndagsöppet i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra krog i Stockholm som är öppen på söndagar som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta