Guiden till spirituella ställen i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Stockholm har många oaser för den som vill vårda kropp och själ, hitta sitt inre lugn och upptäcka sig själv. Yoga, meditation och hälsosam mat hör idag till vanligheterna, men det slutar inte där. Kanske vill du utforska stenar och kristaller, fördjupa dig i esoteriska böcker, gå på "ljudbad" fyllda med ljudets vibrationer eller delta i en fullmåneceremoni? Här guidar vi till holistiska hälsocaféer och andra spirituella ställen i Stockholm.

Bodhish

Borgmästargatan 4A, Södermalm

En boost för kropp och själ

Bodhish öppnade 2018 och är en stilfull kombination mellan butik och växtbaserat, ekologiskt café. Här ska man inspireras till att öppna sina sinnen och lära känna sig själv på djupet. I den ljusa lilla lokalen kan du fylla på med ny energi och botanisera bland exempelvis kristaller, oljor och keramik eller delta i olika event såsom ljudbad och gruppmeditationer.

Shine Café & Holistiskt Center

Kvarngatan 20, Södermalm

Veganmat och andlig vägledning

Här vårdar du kropp, själ och sinne enligt det holistiska synsättet. Hälsocaféet Shine vid Mariatorget serverar en vegansk lunchbuffé bestående av asiatiska rätter utan gluten och socker. Du kan även ta del av bland annat yoga, meditationer, healing, andlig vägledning och fullmåneceremonier.

Conscious Life Center

Magnus Ladulåsgata 48, Södermalm

Spirituellt center

Detta holistiska, spirituella center nära Medborgarplatsen har det mesta för inre välmående. Här ägnar man sig åt allt från yoga och meditation till cirklar och ceremonier. I deras "healing room" erbjuds bland annat shamansk healing och spirituell vägledning. Även utbildningar ges.

Vattumannen

Fleminggatan 35, Kungsholmen

All litteratur som behövs

Om du vill förkovra dig ska du bege dig till Vattumannen, en bokaffär som är fylld till bredden med esoterisk litteratur inom många olika områden. Oavsett om du vill gå in för yoga och hälsa, eller om du vill fördjupa dig i exempelvis astrologi, kristaller, feng shui eller psykologi så kommer du att hitta ett brett sortiment med något för alla.

Kristallrummet

2 adresser

Magiska smycken

Stenar och kristaller har länge ansetts ha en helande kraft. På Kristallrummet kan du sondera utbudet av bland annat bärnstenssmycken och silversmycken med ädelstenar, ofta i Kristallrummets egen design. Företaget grundades 1990 och har idag två butiker samt arrangerar kurser inom smyckestillverkning och olika teman.

Nirvana

Åsögatan 166, Södermalm

Yoga, behandlingar, sol och värme

En hälso-oas på Södermalm där du kan gå på yoga, delta i kurser och workshops eller få olika behandlingar som exempelvis healing och massage. Eller varför inte testa deras tropiska solrum som ger ljus och värme utan UV-strålar. Som en minisemester när Stockholm är som mörkast.

Harmonikällan

Hornsgatan 59 B, Södermalm

Fota din aura

Kliv in från bruset mitt på Hornsgatan och utforska den här lilla butiken som säljer produkter för hälsa och välbefinnande. Bland annat böcker, tarotkort, kristaller och smycken. Eller varför inte ta ett foto av din aura och få en tolkning? Du kan även träffa en terapeut inom exempelvis tarot eller astrologi.